Konukoğlu, minarenin birini üstlendi Konukoğlu’ndan camiye tam not

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Rasim Paşa Hendek Merkez Camii’nin minaresinin birini yaptırıyor.

Hendek’in Hemşehrisi, 2005 yılı Selman Dede Güreş Ağası ve Hendek’te büyük yatırım yapan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, yapımı devam eden Rasim Paşa Hendek Merkez Camii’nin minarelerinden birisinin yapımını üstlendi. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ile birlikte yapımı devam eden Rasim Paşa Cami inşaatını gezen hayırsever işadamı Abdulkadir Konukoğlu, Başkan İnci’den cami ile ilgili bilgi aldı. SANKO Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hamut ve AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Sakal da, camiyi gezerken eşlik etti.

37.5 metre kubbe genişliği

Başkan İnci, Merkez Rasim Paşa Camii’nin tamamen kubbeden oluştuğunu belirterek “ 2011 Aralık ayında temelini attığımız camimiz, 37.5 metre kubbe genişliği ile Türkiye´nin en büyük kubbeli camilerinin arasına girmeye hazırlanıyor. 5000 kişi kapasiteli Hendek Merkez Rasimpaşa Camii´nde 3000 kişilik kapalı ibadethane, 500 araçlık kapalı otopark, kütüphane, çok amaçlı salon ve şadırvan yer alıyor. Allah’ın izni ile bu camimiz gelecek 1000 yıla hitap edecektir. Camimize katkı veren tüm hayırseverlerimizi tebrik ediyorum” Dedi.

İnşaatı gezen Konukoğlu, Hendek’e böylesine büyük bir eser kazandıracağı için Başkan İnci’yi tebrik etti.