Saat 11.00’da belediye önünde toplanan Kemaliye Mahallesi sakinleri Başkan İnci ile görüşmek için beklemeye başladı. Ancak Başkan Yardımcısı Sinan Baylan’ın Ali İnci için “yurtdışında” dediği öğrenildi. Mahalleli bunun üzerine Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ile görüşmek için toplu olarak Hendek Kaymakamlığı’na yürüdü. Kaymakam  Mustafa Ayhan Kaymakamlık binası önünde bekleyen mahalle sakinlerine Kaymakamlık merdivenlerinden hitap etti.

 

Mahalleliler Kaymakam Ayhan’a, Ali İnci’nin kendileriyle ısrarla görüşmek istemediğini dile getirdiler ve Ayhan’a da evlerini boşaltmak istemediklerini yinelediler. Vatandaşları yaklaşık yarım saat boyunca dinleyen Ayhan sorulara tek tek yanıt verdi. Ayhan sürece müdahale edemeyeciğini söyledi ve “benim de bu konuda yetkilerim kısıtlı” dedi. Mahalle sakinlerinin Ali İnci gerçekten yurtdışında mı sorusuna da Ayhan, “evet, yurtdışında” yanıtını verdi.

 

Kemaliyelilerin taleplerini dineleyen Ayhan şunları söyledi; “Öncelikle konuyu, devletin temsilcisi olarak bana taşımış olmanız memnun edici. Hepiniz anladığım kadarıyla süreç hakkında idari ve  hukuki bilgiye sahipsiniz ve evlerinizden çıkmak istemiyorsunuz. Mülki amir olarak benim bu konuda yetkilerim sınırlı. Yani ben sürece müdahale edemem. Ancak sizler bu işi takip edebilirsiniz.”


Kaymakam söz verdi


Kaymakam Mustafa Ayhan vatandaşların Ali İnci’yle görüşme taleplerine karşılık olarak da vatandaşları Ali İnci ile görüştürmeye söz verdi.


CHP milletvekili Özkoç Hendek’teydi


Kaymakam ile yapılan görüşmeden kısa süre sonra da Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Hendek’e geldi. Kaymakam ile görüşmelerini bitiren Kemaliyeliler bu kez Özkoç’la görüştü. Özkoç mahallilere şunları aktardı; “Bu; AKP, CHP, MHP meselesi değildir. Bu, millet meselesidir. Milletvekilliğine adaylığımı koyduğum zaman, ‘Allahım bu milletin yüzüne bakamayacak işler yapacaksam eğer bana vekilliği nasip etme’ demiştim. Cenab-ı Hak bana milletvekili olmayı nasip etti. Ben de şimdi verdiğim sözü tutuyorum.


Benim burada olmam da asla siyasi bir amaç taşımıyor. Sürecin sonuna kadar ben avukatlarımla beraber bu işin takipçisi olacağım. Ancak eğer bu sürecin üstesinden gelmeye gücüm yetmezse sizler de hakkınızı helal edin.”


Özkoç’un bu konuşması mahalleli tarafından alkışlandı. Özkoç daha sonra mahallelilerle birebir görüşerek süreç hakkında bilgi aldı. Vatandaşların soru ve taleplerine cevap verdi.


Özkoç daha sonra Hendek’ten ayrıldı.