18 yıldır verilen sözlerin tutulmadığını, bürokrasi yumağımda yıllardır mağdur olduklarını ve yitip giden onlarca canın hesabını kimin vereceği meçhule bırakıldığını belirtiler. 

1 Hafta önce iftar vakti evine pide alıp yolu bölmek isteyen, bir bayanında feci şekilde yaşamını yitirmesi yürekleri dağlamıştı. 

Dün gece yaşanan trafik kazasında yaşamını yitiren Osman Şimşek’in yakınları ve her iki yakada yaşayan hane sahipleri D-100 karayolunda kalabalık bir şekilde toplanarak, dertlerini dile getirdiler. 

Defalardır söz verildiğini belirten mahalle sakinleri, meydana gelen kazanın ne ilk nede son olacağını belirterek, D-100 kara yoluna alt geçit istediler.
Olay yerine gelen Hendek ilçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, olay yerinde yer alan ve D-100 karayolunu kapatan mahalle sakinlerinin acısını paylaşarak, ilgililere durumu ileteceklerini belirtti. 

Ardından olay yerine Hendek İlçe Kaymakamının gelmesini isteyen, Mahalle sakinlerine Hendek İlçe Kaymakamı İdris Akbıyık’ın olay yerine gelerek, D-100 karayolunun bu bölgesinde yaşanan acıların son olması için Karayolları bölge müdürlüğünü arayarak durumunun ivedilikle çözülmesi konusunda Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş’tan söz aldığını yenileyerek vatandaşları D-100 karayolunun açılması için ikna etti. 

Yaklaşık 1.5 saat  D-100 kara yolunun trafiğe kapanması sonucu yan yola verilen trafikte yer yer araç kuyrukları oluştu. 

Bölgede geniş çapta incelemelerin başlatıldığı öğrenildi.