Sakarya artık eski Sakarya değil Karapürçek sağlıklı suya kavuştu

Karapürçek İsale Hatları, İçmesuyu Arıtma Tesisi ve su deposunun açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya kabuğunu kırdı. Sakarya artık eski Sakarya değil. Meydanlarıyla, parklarıyla, ulaşım hizmetleriyle, içmesuyu ve enerji yatırımlarıyla, kültür merkezleriyle, yeni duble yollarıyla ayağa kalkan bir Sakarya’dan söz ediyoruz. 3 Milyon 850 bin TL maliyetli, içme suyu isale hatları, deposu ve arıtma tesisi Karapürçekli hemşerilerimiz için hayırlı olsun.” dedi.

Karapürçek ilçesinin çeşmelerinden uzun yıllar sağlıklı su akmasına imkân sağlayan Uludere ve Kanlıçay isale hatları, Karapürçek İçmesuyu Arıtma Tesisi ve su deposunun açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Karapürçek Kaymakamı Yusuf İzci, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım ile birlikte AK Parti il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, İl Müftüsü İlyas Serenli, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

SASKİ varsa su sorunu yok

Açılış töreninde ilk konuşmayı Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş gerçekleştirdi. Karapürçek’te hayata geçirilen yatırımlarla Karapürçeklilerin çeşmelerinden uzun yıllar boyunca en kaliteli suyun ulaşacağını ifade ederek sözlerine başlayan Rüstem Keleş, “Bugün Karapürçek ilçemizde de hayata geçirdiğimiz yatırımla birlikte Karapürçekli hemşerilerimizin çeşmelerine paket sulardan çok daha kaliteli su ulaşmış olacak. Suyumuz emsallerine göre çok daha nitelikli bir sudur. Merkezi hükümetimizin vizyonu çerçevesinde ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın SASKİ’ye olan güvenini boşa çıkartmamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ‘SASKİ’nin olduğu yerde su sorunu yoktur.’ sözü, bizlere duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Biz bu güvenin sorumluluğunun bilincinde olarak gayretli çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

3 milyon 850 bin TL’lik yatırım

Karapürçek’te tamamlanan çalışmalardan bahseden Keleş, “SASKİ olarak Karapürçek ilçemizde Kanlıçay ve Uludere İçmesuyu İsale Hattı’nı tamamladık. SİEMENS tarafından yapılan son teknoloji arıtma tesisi ve 2 bin metreküplük su deposu ile ilçemize toplam 3 milyon 850 bin TL’lik yatırım yaptık. Biz, yaptığımız her çalışmada vatandaşlarımızın faydasını düşünüyoruz. İnsan sağlığı bakımından faydalı mineralleri yok etmeden o mineralleri koruyarak en kaliteli suyu çeşmelere ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

Rekor kalite

Bulanıklık değerlerine dikkat çekerek konuşmasını tamamlayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “İçmesuyu kalitesinde bulanıklık değeri Türkiye standartlarında en temel kriteri 1 iken, arıtma tesislerimizde arıtılan suyun değeri 0,020’dir. Biz SASKİ olarak rekor kalitede arıtma sağlıyoruz. Hemşerilerimiz çeşmelerinden güvenle su içebilir. Ayrıca kaçak su kullanımına dikkat çekmek istiyorum. Vatandaşlarımız kaçak su kullanmasınlar, kullananları bize bildirsinler. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Saygıdeğer Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Karapürçek çok mutlu

Rüstem Keleş’in ardından bir konuşma yapan Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, ilçe halkı olarak çok mutlu olduklarını dile getirdi. Yıldırım, “İlçemizde kış aylarında yaşadığımız büyük bir sorunun çözüme kavuşturulması adına açılan tesis için çok büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle kış aylarında çeşmelerimizden adeta çamur akıyordu. İçmesuyu temini noktasında büyük zorluk yaşanıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün bizlere bu mutlu günü yaşattı. Biz biliyoruz ki çok değerli başkanımız verdiği her sözü tek tek yerine getiriyor. En başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na, çalışma ekibine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Geleceğe umutla bakan Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçeleri, köyleri ve mahalleleri kapsayan bir hizmet ufkuyla, Sakarya için durmadan çalıştıklarını belirtti. 4 yılı aşkın görev sürelerinde şehrin kronikleşmiş birçok sorununa çözüm getirdiklerini söyleyen Başkan Toçoğlu, “Sakarya’mızın kronikleşmiş birçok problemine çözümler getirirken aynı zamanda şehrimizi geleceğe hazırlayacak hizmetlerin altyapısını oluşturduk, temellerini attık. Bugün Sakarya, muadili kentlerden bir adım öne çıkacak onlarca projesiyle geleceğe umutla bakan bir kent haline gelmiştir” diye konuştu.

Sakarya kabuğunu kırdı

Sakaryalıların desteğiyle çok daha büyük projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya kabuğunu kırdı. Sakarya artık eski Sakarya değil. Meydanlarıyla, parklarıyla, ulaşım hizmetleriyle, içmesuyu ve enerji yatırımlarıyla, kültür merkezleriyle, yeni duble yollarıyla ayağa kalkan bir Sakarya’dan söz ediyoruz. Bu şehirde, bu ülkede hizmet dendiği zaman sadece bu kadrolar akla gelir. Hizmet konusunda bizimle kimse yarışamaz. Biz ne diyoruz; Hizmet bizim işimiz.” dedi.

Hayırlı olsun

Altyapı çalışmalarının hizmet öncelikleri arasında yer aldığını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Toçoğlu, “Biz her zaman, hemşerilerimizin gündelik hayatında kalitenin önemli olduğunu düşündük. Bu sebeple, şehrimizin dört bir köşesinde altyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Sakarya’nın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her ilçesinde temel altyapı çalışmalarında önemli mesafeler kat ettik. Bugün burada açılış törenini gerçekleştirdiğimiz Arıtma Tesisi de, bu önceliğimizin önemli göstergelerinden biridir. 3 Milyon 850 bin TL maliyetli, içme suyu isale hatları, deposu ve arıtma tesisinin Karapürçekli hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ulaşım esnafına tebrik

Adapazarı – Karapürçek arasında çalışan özel halk otobüsü esnafını araçlarını yeniledikleri için kutlayan Başkan Toçoğlu, “2013 model yeni modern araçlarla vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için araçlarını yenileyen esnafımızdan diğer araçlarını da yenilemelerini bekliyoruz. Kendilerini kutluyorum” dedi.

Hizmet çıtası yükseliyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasının son bölümünde, “Biz belediyecilik hizmetlerimizde adil bir şekilde davranarak, şehrimizin bütün noktalarına hizmetlerimizi ulaştırmayı sürdürüyoruz. Sakarya’nın problemlerinden kurtulmuş, altyapı ve üst yapıya yapılan yatırımlarla geleceğe güvenle bakan bir kent olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizlerin desteği ve teveccühü ile çıktığımız bu yolda, hizmet çıtamızı her geçen daha da yükseklere çekerek Sakarya’mıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Dualarla açıldı

Konuşmaların ardından Başkan Zeki Toçoğlu’na çiçek takdim edildi. İl Müftüsü İlyas Serenli’nin duaları ile açılış kurdelesi kesildi.