Kadınlar HGM’de buluştu AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi. Program yoğun katılımla gerçekleşti.AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ve AK Parti Hendek Belediye Başkanı Adayı Ali İnci, bayanlara karanfil dağıttı.

Program öncesi bayanlar, AK Parti Hendek İlçe Teşkilatı önünden Cumhuriyet Alanı’na yürüyerek gelip Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu. Bayanlara, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AK Parti Hendek Belediye Başkanı Adayı Ali İnci, İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu da eşlik etti.

AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çelen koyulmasının ardından bayanlar, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AK Parti Hendek Belediye Başkanı Adayı Ali İnci, İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun’un eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan Hendek Gençlik Merkezi’ne yürüdü.

Çocuklarımızı, biz kadınlar geleceğe hazırlamaktadır

Hendek Gençlik Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen programda Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun selamlama konuşması yaparak, Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Tosun “ Toplumumuzda, aile ocağının temel taşı durumundaki kadınlarımızın, aile içindeki ve toplum yaşamımızdaki yerinin anlatılması ve onların karşılaştıkları sorunların doğru olarak tespit edilerek, bu sorunlara çözüm üretilmesi için, gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla, çağdaş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de, 8 Mart tarihi “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır. Türk toplumunda ve aile yaşamımızda seçkin ve saygın yeri olan kadınlarımızın, bu anlamlı ve özel günlerini içtenlikle kutluyorum. Bugün, dünyadaki birçok olumsuzluğun nedeni, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır. Dünya’yı, bu olumsuzluklardan ve çıkmazlardan, ancak kadının “Anne sevgisi ve ince duygusu” kurtarabilir. Çünkü çocuklarımızı, biz kadınlar geleceğe hazırlamaktadır. Ülkemizde kadınlar AK Parti hükümeti döneminde çıkarılan yasalar ve özgürlüklerle bugün siyasette, iş hayatında, eğitimde hak ettikleri yeri almaya başlamışlardır. Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci’nin döneminde ilk defa bayan meclis üyesi adayı seçilmişlerdir. Ve yine bu dönem bayan meclis üyesi adaylarımız üst sıralarda yer almaktadır. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü içtenlikle kutluyor, kadınlarımıza şiddetten uzak ve daha mutlu bir yaşam diliyorum Dedi.

AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu da, Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Bayanlar toplumun her kesiminde yer alıyorlar

AK Parti Hendek Belediye Başkanı Adayı Ali İnci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayıp “Kadının bir birey olarak, toplumda kendine bir yer edinmesi uzun çabaların sonucunda gerçekleşmiştir. Ülkemizde kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda yapılan çalışmalar sevindiricidir. Bizlere düşen en büyük görev toplumun her kesimindeki kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini korumaktır. Bizim dönemimizde belediyede bayan istihdamını sağladık. İlk olarak belediye meclis üyeliğine iki bayan seçildi. Yeni dönemde de bayan belediye meclis üyelerimize ilk sıralarda yer verdik. Şu an Hendek’imizdeki esnaflarımızın çoğu bayan, fabrikalarda birçok bayan istihdam ediliyor. Bunlar sevindirici olaylar. Bayanlar toplumun her kesiminde yer alıyorlar. Buralara kadar geldiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Salonumuz doldu, taştı, yeni dönemde büyük bir salon yapma sözünü veriyorum. Kapalı Spor Salonumuzu da Vekilimiz Şaban Dişli’nin desteği ile yaptık, hastanemiz yine aynı, kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. ” Dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli de bir konuşma yaparak “ Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Hendek’teki esnafın çoğunluğunun bayan olmasından başkanımız bahsetti. Bu mutlu bir gelişmedir, tebrik ediyorum. Ülkemize sahip çıkalım. Çok hassas bir dönem geçiriyoruz. Yine partimizin, Başbakanımızın arkasında duralım “ Dedi.

Program sonrası bayanlar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.