Gençliğe yönelik çalışmalarıyla bilinen Cemil Boz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İstanbul İl Müdürü olarak görevlendirildi. Yüklendikleri ağır yükün bilincinde olduklarını söyleyen Boz, İstanbul’da yaşayan her bir gence ulaşma gayretinde olduklarını ifade etti.

Cemil Boz kimdir ?



Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllar gençliğe yönelik çalışmalar yapan ve son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevine getirilen Cemil Boz, 1981 yılında Artvin’in Yusufeli ilçesinde doğdu. Sakarya - Hendek İmam Hatip Lisesi ve Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Sportif Etkinlikler A.Ş. Tenis Antrenörü (2004 – 2006) olarak çalışmalarda bulundu. Tenis Antrenörlüğü yaptığı süreç içerisinde Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi Ana Bilim Dalı Spor Yönetimleri Bilimleri Alanında Yüksek Lisansını “Spor Tesislerinde Toplam Kalite Yönetimi” adlı tezi ile (2007) tamamladı.

2006 yılında başladığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde farklı kademe ve birimlerinde hizmet verdikten sonra 2013 yılından itibaren Gençlik Hizmetleri ile Personel Eğitim Şube Müdürlüğü yaptı ve 24 Mayıs 2017 tarihinden itibaren İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak görevlendirildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.