Yıldızların şehri: HENDEK

İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, İnegöl AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri Kurtiş Güleç ve Tahir Yazıcı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi ziyaret ettiler.

“Kendimize 5 hedef koyduk”

Başkan İnci, İnegöl’den gelen misafirlerine Hendek Belediyesi’ni, Hendek Güreş Eğitim Merkezi, Uludere Rekreasyon düzenlemesi, Bayraktepe, Hendek Gençlik Merkezi, Şehitlik, Hendek Kültür Evi ve Osmanlı Anıtı’nı gezdirdi. Hendek Belediyesi olarak kendilerine 5 tane hedef koyduklarını belirten Başkan İnci, “Şehircilik, turizm, eğitim, tarım ve sanayi alanında ilçemizi geliştirmeyi hedefledik ve bunu da logomuza 5 tane yıldız koyarak tescilledik. Bunlar bize göre bir şehrin olmazsa olmazlarıdır. İlçemizdeki çalışmalarımızı hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Biz şehrimizi bir bütün olarak kabul ediyor ve tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışarak vizyonumuzu belirliyoruz. İlçemiz şehircilikte önemli bir yol katettiği gibi yaylaları ve kültür turizmiyle de önemli bir noktaya gelmiştir.”dedi.

“Anonsla işçi arayan ilçeyiz”

İnci, Hendek hakkındaki bilgilendirme konuşmasına şöyle devam etti:  “Organize Sanayi Bölgemizdeki fabrika sayımız hızla artıyor. Kahvehane sayısı en fazla ilçe iken bugün anonsla işçi arayan bir ilçe konumuna geldik. Tarımda fındık üretiminde Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyoruz ama bununla da yetinmeyerek alternatif ürün arayışı içerisindeyiz. Trabzon hurması ve kavak mantarı üretimini ilçemizde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Arıcılıkta Türkiye’de söz sahibi olan bir ilçeyiz. Tabi tüm bunların yanında bir toplumun olmazsa olmazı eğitimi ihmal etmemiz söz konusu olamaz. Hendek Belediyesi olarak 2 tane okul yaparak Milli Eğitim’e devrettik. Sakarya Üniversitesi’ne 2 tane derslik binası, bir tane dekanlık binası ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü yaptık. Çocuklarımızı İngilizce öğrenmeye teşvik etmek için onları İngiltere’ye gönderdik, Türkiye’nin turizmde öncü şehirlerini kapsayan tur yaptırdık. Ve burada sayamadığımız çeşitli yardımlarla eğitime destek olduk.”

Tebrik ettiler

İnegöl’ün çalışmalarını takdirle izlediklerini belirten Başkan İnci, İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindekileri Hendek’teki misafir etmekten mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi. Çalışmalarından dolayı Başkan İnci’yi tebrik eden Kaymakam İnci ve Başkan Aktaş, Hendek’teki çalışmaların Hendek ölçeğindeki bir ilçe için devasa hizmetler olduğunu söylediler.