Hendek tam gaz

Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu,  yaklaşan 7 Haziran seçimlerinin diğer seçimlere bemzemediğinin altını çizdi ve ilçe gündemi ile ilgili görüşlerini aktardı. Üyelerden çok daha fazla çalışmalarını isteyen Sofu,“ Hendek Belediyesi olarak çok değişik alanlarda çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Çağlayan –Uludere tekzip bendi arasında Ali başkanımızın başlattığı rekreasyon projesi devam ediyor, yeni ödenek çıkartıldı. Bu ay içerisinde başlanacak ve 2 yıl içersinde bitirilmesini amaçlıyoruz.  Rasimpaşa Camimizin inşaatı devam ediyor. İlçemizdeki okul inşaatlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Hantek bölgemizdeki İlkokul inşaatı bitti. Milli Eğitime devri aşamasına geldi. Nuriye Mahallesindeki okulumuz bitti. Kapalı spor salonu yanındaki Endüstri Meslek Lisesi bitti ve öğretime açıldı. Sağlık Meslek Lisesi inşaatı 1 yıl önce yatırım programına alınmıştı. Yakın zamanda ihalesi yapılıp inşaatına başlanılacak. 24 derslikli bir lise için çalışmalara başlandı, ödeneği çıktı” diyerek Hendek’in Sakarya genelinde eğitimde örnek üç ilçeden biri olduğunu söyledi.
Eşek ölür semeri kalır,

 insan ölür eseri kalır

Daha sonra söz alan Sakarya Milletvekili aday adayı Ali İnci, “Dostlar, eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır. Allah’a şükürler olsun yapmış olduğumuz eserler ortada.  İlçede bazı insanlar 2014 seçimlerini almamızdan sonra benim Ankara’ya gideceğimi, belediyeyi falanca kişiye bırakacağım dedikodularını ürettiler. Dostlar şunu iyi biliniz ki benim hesabımı kimse yapamaz. Bizim bu seçim beyannamemizde bizi hesaba çekecek olan halktır. Eğer biz seçim beyannamemizde verdiğimiz sözleri 2019 yılı seçimlerine kadar bunu başaramazsak 2019 seçimlerinde bu halk bize oy vermez. Bu seçim beyannamemiz bizim namusumuzdur” sözleri salonu dolduran AK Partili kadınlar tarafından ayakta alkışlandı.

Biz hayalleri gerçekleştirdik

Türk Dünyasında Türk kardeşlerimiz için büyük mücadeleler yaptıklarını vurgulayan İnci, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun kendisine; ‘Ali başkan bizim Türk dünyasında yapmak isteyipte yapamadıklarımızı, hayal ettiklerimizi sen gerçekleştirdin. Sakın Türk dünyası ile bağını koparma’ dediğini söyleyerek onların kafalarında ve hayallerinde olan projelerini kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi.

“Büyük bir milletiz”

Azerbaycan’da “Türk Kurultayında Ali İnci vardı” diyen İnci, orada yaptığı konuşmasına atıfta bulunarak;  “ Biz çok devlet tek milletiz. Aynı damarda akan kanız. Dinimiz bir, dilimiz bir kültürümüz bir, büyük bir milletiz. Bu kardeşiniz ne merhum Alparslan Türkeş’in kurduğu  Türk kurultayını bıraktı, ne Orta Asya’yı bıraktı , ne Hendek’i bıraktı, ne de Sakarya’yı. Bu nedenle arkamdan bana yakıştırma yapanların bu söylemlerini ben hak etmiyorum. Bunun hesabını Allah’ın izni ile 2019’da yerel yönetimlerde yüksek bir oyla bu halkımız bize teveccüh göstereceğini göreceğiz” dedi.

Siyasete seviye ve düzen geldi

“Biz kurumsal bir partiyiz” diyen İnci;  “Bizim partimizdeki Ali İnci veya İrfan Püsküllü veya bir başka arkadaşımız arasında ayrımız gayrımız yok bu seçim beyannamemizin gereğinin yapılacak. Ülke genelinde sağlıkta, eğitimde büyük devrim yapıldı. Bizim iktidarımız döneminde siyasete seviye ve düzen getirildi ”diye konuştu.

Birliğimizi bozamayacaklar

Ülke siyasetine de değinin İnci; bir türlü bizim çalışmalarımızı sekteye uğratamayanlar, bizim azmimizi yıkamayanlar gayri olaylarla bu birlik ve bütünlüğümüzü bozmanın gayreti ve çabası içersindeler. Bunlara Allah fırsat vermesin. İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde vuku bulan terör baskınında hayatını kaybeden savcımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah ülkemizi  zayıf duruma düşürmek için ülkemizi kötü düzeye getirmek için çalışanlara fırsat vermesin.”diyerek parti mensuplarından çok daha fazla çalışmalarını, yapılacak seçimlerde destek vermelerini istemelerini işaret etti. Bu desteği istemesinin arkasında yatan nedenin kendisi için olmadığını ülke için olduğunu önemle vurguladı.

Hoş seda bırakmak

Hendek’i miras devralmadıklarını söyleyen İnci, “ Biz Hendek’i  atalarımızdan miras almadık  atalarımızdan  emanet aldık. Emanete ihanet etmek yok. Makamlar, mevkiler ve ömür hepsi gelip geçicidir baki olan arkada hoş seda bırakmaktır” diyerek katılımcılara teşekkür etti.