İmam Hatip müdürleri ve SİMDER Bayraktepe’de toplandı

Hendek Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Sakarya İmam Hatip Mezunları ve İmam Hatip Lisesi müdürleri toplantısı Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün katılımı ile Hendek Belediyesi Bayraktepe Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Soytürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Sakal, SİMDER Başkanı Nafi Özdin, Sakarya İmam Hatip Okulları müdürleri, SİMDER ilçe yöneticileri katıldı.

Eğitim önemli

Bayraktepe Tesisleri’nde gerçekleşen programda bir konuşma yapan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, eğitimin bir ülkenin gelişmesindeki en önemli faktör olduğunu söyleyerek, “Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin kaliteli eğitim almaları için gayret göstermeliyiz. Gençlerimize kalite ve nitelik kazandıran okulların başarısının artacağına inanıyorum. Sakarya’nın eğitimdeki durumu şehrimize hiç yakışmıyor. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Eğitim her şeyden önce gelir. Okullarımızın şartlarının düzeltilmesi için tüm eksiklerin şu andan itibaren tespit edilerek önümüzdeki eğitim öğretim yılına sağlıklı bir şekilde girmek için herkes elinden geleni yapmalıdır” dedi.

SİMDER Başkanı Nafi Özdin, Vali Mustafa Büyük ile birlikte gerçekleşen toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “İmam Hatip mensupları olarak her zaman sorumluluklarımızın bilincinde olduk ve çalışmalarımızı yüksek tempo ile sürdürdük. Üstün çaba gösteren gençlere sahibiz. Çalışmalarımızı aksatmadan sürdürecek şehrimize ve ülkemize başarılı gençler kazandıracağız” diye konuştu.

Başkan İnci’de konuşmasında kendisinin de Adapazarı İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu söyleyerek, “ Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nin hayatımın dönüm noktalarından biridir. Orada çok güzel bir eğitim aldığım gibi, çok güzel arkadaşlıklar da edindim. Eğitimin bir ülkenin gelişmesindeki en önemli faktör olduğu tüm dünya ülkelerini ortak kanaatidir. Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim almaları için elimizi taşın altına koymaya hazırız. “dedi.

Toplantıda okul müdürleri okullarındaki sorunları bir rapor halinde Vali Mustafa Büyük’e sundular. Toplantıda okul müdürleri 2013-2014 eğitim-öğretim dönemine eksiksiz başlayabilmek için önerilerini sundular.