Sakarya Samsunlular ve Sinoplular Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden yaklaşık 35 kişiden oluşan akademisyen grubu Hendek Belediyesi’nin misafiri oldular.
 
Programa Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Emniyet Müdürü Oğuz Çuhadar, Hendek tarihi kitabının yazarı Prof. Dr. Enver Konukçu, Sakarya Samsunlular ve Sinoplular Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Kargün,dernek üyeleri ve akademisyenlerkatıldı.

Misafirlerini Bayraktepe Tesisleri’nde ağırlayan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yemek sonrası misafirlerine Bayraktepe tesislerinin nasıl ve hangi şartlar altında düşünülüp faaliyete geçirildiğini deteylıca anlattı.

Sizler tarihi en iyi bilenlersiniz, destek bekliyoruz

Bayraktepe Tesisleri’nde Cumhurbaşkanlığı forsunda bulunan tarihteki Türk devletlerinin bayraklarının ve rölyeflerinin bulunduğunu anfi etrafında ise bağımsızlığını kazanan Türk Devletlerin bayraklarının bulunduğunu belirten Başkan İnci, çoğu tarih hocası olan misafirlerine rölyefler hakkında bilgi sundu.

Şehitlik anıtı inşaatı devam ediyor

Bayraktepe alanının altında şehitlik alanı oluşturduklarını, çalışmalar bittiğinde şehitlik anıtının Bayraktepe Tesisleri ile entegre olacağının altını çizdi. Başkan İnci, ilçemizde bulunan ve Atatürk’ün silah arkadaşı olan Şehit Mahmutbey anıtının bir benzerinin inşa edileceğini, girişine iki adet asker heykeli dikileceğini, şehitliğin bir tarafına ilçemiz vatandaşlarından şehit olanların adları diğer tarafına da ilçemiz insanlarından Çanakkale’de  şehit olanların isimlerinin yazılacağını, şehitlikte yürüyüş ve spor alanları ile birlikte şelale oluşturacaklarını anlattı.

Misafirlerimizi memnun etmek biz Hendek’lilerin asli görevidir

Hendek ilçesinin tarihinide anlatan başkan İnci, “Sizler bizim misafirimizsiniz. Misafirlerimizde bizlerin dışarıda turizm elçilerimizdir, sizleri memnun edebilmek biz Hendek’lilerin asli görevidir. Sizleri bayraktepe tesislerimizde ağırlamış olmaktan çok mutlu oldum, umarım sizlerde bizim ev sahipliğimizden mutlu olmuşsunuzdur” diye konuştu. Dernek üyeleri ve akademisyenler Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.