Akova denince Sakarya akla gelecek

İnci Restoranda yapılan toplantıya Kaymakam İdris Akbıyık, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek İlçe Tarım Müdürü Erhan Sunman, Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Seyfi Arslan, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli, muhtarlar ve 14 ilçenin Ziraat Odası Başkanları katıldı.

Ziraat Odası Başkanı A. Şener Bayraktar Başkanlığında yapılan toplantıda, gündem maddelerinde yer alan, fındık, süt üretimi, hayvancılık ve tarım konuları görüşüldü.

Akova denince akla Sakarya gelecek

Toplantıya katılan 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci bir konuşma yaparak “ Vekil olduğumuz zaman Bakanımız ve vekillerimizle birlikte ilk işimiz Sakarya’da tarımı masaya yatırmak oldu. Bununla ilgili çalışmalar yaptık ve raporlar hazırladık. Sakarya tarım bölgesi olarak iyi konumda. Süt ve et konusunda da destekler gerekiyor.

Sakarya denince akla Akova gelecek. Çukurova denince akla Adana, Harran Ovası denince akla Urfa geliyorsa, Akova denince de bundan sonra akla Sakarya gelecek. Akova bölge olarak Sakarya Nehri ile Göynük’ten gelen dereler ve Dinsiz Deresi ile çevrilmiş, Çark Deresi’nin her iki tarafında kalan unutulmuş bir bölgedir. Osmanlı Döneminde de adı “ Akova “ olan bu verimli toprakları canlandırmak istiyoruz. Sakarya’nın,  yeniden marka olma adına Ziraat odalarının bizim gündeme aldığımız bu olaya sahip çıkmalarını istiyoruz. Sakarya hepimizindir, topraklarımıza sahip çıkalım, hep beraber çalışalım. Ben her zaman yanınızdayım “ Dedi.

Kaymakam İdris Akbıyık da, toplantının hayırlı olmasını belirterek, misafirleri Hendek’te ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Toplantı sonunda, toplantıya ev sahipliği yapan Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran misafirlerini ağırladı.