Hendek’te 15 Temmuz Anıldı

Hendek Kaymakamlığı ve Hendek Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Anma Programı Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen programla gerçekleşti. Hendek Belediyesi tarafından vatandaşlara bayrak dağıtıldı. Belediye önünde açılan 15 Temmuz Anı Defterine vatandaşlar duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Hendek Belediyesi bünyesinde kurulan Beyaz Masa birimi de Belediye önünde stant açarak, vatandaşlara 15 Temmuz broşürü ve magnet dağıttı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  

Sporcular ödüllendirildi

Programın başında Dünya Şampiyonu olan Güreş İhtisas Kulübü Sporcusu Dünya Şampiyonasına katılarak mücadele eden Mükremin Aktaş ve Berat Büyüktazim’i, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ödüllendirdi. Dünya Şampiyonu Serhat Kırık, Karate Dünya İkincisi Doğan Ateş ve Gençler Karate Avrupa Şampiyonu Ömer Faruk Ateş’te programa katıldı. Sporculara ödüllerini Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve Güreş İhtisasa Kulübü Başkanı Harun Kaynak verdi.

Programda çocukların okuduğu şiirler büyük beğeni toplarken, Bahadır Odabaş’ın 30 kurşun şiirini okuması duygusal anlara neden oldu.

Etkinliğin ilerleyen dakikalarında Akyazı Belediyesi Mehteran Takımı’nın söylediği kahramanlık marşları vatandaşlar tarafından coşkuyla izlendi.  

Ülkemiz artık durdurulamaz bir yükselişin içerisindedir.




Konser sonrası Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü bir konuşma yaparak “ Bizler bu meydanlarda Demokrasi nöbetleri tuttuk. Biz vatanımıza, bayrağımıza sahip çıktık ve sizlerle birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. Atalarımızın vatan, yurt bellediği bu topraklar şehitlerin canıyla kanıyla bizlere kadar ulaşmıştır. Bizler de bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Bunu 15 Temmuz da hep birlikte gösterdik. 251 şehit verdik, şehitlerimize rahmet gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Allah bizlere bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın. Türkiye Cumhuriyeti artık kabuğunu değiştirdi ve başkanlık sistemine geçti. Sizlerin sayesinde ülkemizin önü ve ufku açıldı. Dört bir yandan ülkemizi kuşatmaya çalışan düşmanlarımız var. Ülkemiz bütün bunların üstesinden geldi. Sizlerin sayesinde seçimlerden zaferle çıkıldı. Ülkemiz artık durdurulamaz bir yükselişin içerisindedir.  Bizler de bu yükselişe, bu ilerleyişe bütün gücümüzle katkı sağlayacağız ve sağlamaya da devam edeceğiz. “ dedi.  












Allah bir daha bu milletimize 15 Temmuzları yaşatmasın

Kaymakam Orhan Burhan konuşmasında “ Bundan iki yıl önce ülkemiz büyük bir tehditle karşı karşıya kaldı. Binlerce yıl Türk’e vatan olmuş bu ülkede hainler çıkıp ülkeyi bombaladılar.  Ülkenin yönetim merkezi haline gelmiş Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladılar. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu cesaret, devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu dirayet sonucunda bu büyük tehlike çok büyümeden bertaraf edildi. Yıllardan beri Türk toplumunun içinde yuvalanmış bu hainler tespit edilerek cezalandırıldı. Allah milletimizin birliğini bütünlüğünü daim eylesin. Allah bir daha bu milletimize 15 Temmuzları yaşatmasın “ dedi.

Konuşmaların ardından Hendek İlçe Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Program öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından sona erdi. Program sonunda, Hendek Belediyesi tarafından vatandaşlara sıcak çorba ikramı yapıldı.