Sakarya İHH (İnsanı Yardım Vakfı) Hendek Temsilciliği ve Gönüllüleri Suriye’li yardıma muhtaç kardeşlerimiz için acil yardım kampanyası başlattı.

Yardımların toplanması için Cumhuriyet Alanı Osman Yılmaz Caddesinde büro oluşturan İHH Gönüllüleri 17 Aralık tarihinde başlatılan kampanyanın devam ettiğini belirttiler.

İHH Hendek Gönüllüleri adına açıklama yapan Elif ATEŞ;

"Müslüman duyarlı, hassas, fedakar olur. Acıları paylaşır. Suriye’de muhasara altındaki bölgelerde ve mültecilerin yaşadığı kamplarda insanlar açlık, hastalık ve barınma sıkıntılarına karşı yaşam mücadelesi veriyor hatta ; açlıktan kedi, köpek eti yemek zorunda kalıyor. Buna şimdi bir de acil kışlık ihtiyaçların eklenmesiyle krizin boyutu ölümcül noktalara ulaştı.Bizler de yaşanan bu drama duyarsız kalmamalı ve az çok demeden elimizden gelen yardımı yapmalıyız.”dedi.

Hedeflerinin ,fedakar ve duyarlı Hendek halkının ilgisi ve desteği ile Suriye’li kardeşlerimiz için bir tır yardım malzemesi toplayabilmek olduğunu söyleyen Elif ATEŞ,”Unutmayalım ki gerçek iyilik,ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi gerektirir” dedi.

İhtiyaç Duyulan Yardım Malzemeleri;

Kuru Gıda: Un ve Makarna (Öncelikli), Sıvı Yağ, Tuz, Şeker,

Pirinç,Bulgur,Mercimek,Nohut vb.

Temizlik Malzemesi: Sabun, Deterjan, Bebek Bezi, Şampuan, Pamuk, Islak Mendil vb.