Heyette Hendek Eski İHH temsilcisi Ali Ateş ve Yeni Temsilcisi Cemil İşnel katıldılar.

Azez, Cerablus ve El Bab bölgesinde ziyaretler ve incelemelerde bulunan Sakarya heyeti yetim ve mülteci kampları, Uluslararası Şam Üniversitesi, çadır kampları ve El Bab yerel meclis başkanı ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundular.  Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, Fırat Kalkanı Bölgesinde incelemelerde bulunduklarını, ihtiyaçları yerinde tespit ettiklerini ve mazlumlarla hemhal olduklarını belirtti.
 
İHH Hendek Temsilcisi Cemil İşnel yaptığı açıklamada, “Sakarya İHH ekibi olarak yanı başımızda Suriye’de yaşanan Savaşın şiddetini yıkıcı gücünü  ve insanların yaşadığı dramı his etmek   İHH nın bölgede yaptığı çalışmaları görmek için yaptığımız gezide gördük ki yazılı ve görsel medyadaki resimler bile  bu dramı anlatmaya yetersiz kalır. Yetim kalan çocukların gözlerindeki umutsuzluğa umut olmaya calışmak bile muğlak duygular içinde kalıyoruz.  Fırat Kalkanı Bölgesi dışında yine Suriye’de Doğu Guta’da insanların yoğun bir salgın hastalık ve açlık ile pençeleştiklerini ayrıca Doğu Hama ve İdlib’in yoğun bir şekilde bombalandığını ifade etti.  

Bombardımandan kaçanların sınırımıza doğru ilerlediğini ancak İHH Ekiplerinin hangar çadırlar kurarak ve gıda kıyafet dağıtımı ile sayıları on binleri bulan bu yoğun göçü Suriye sınırları içinde tuttuğunu vurguladı. Bu savaşın içinde kalmış insanların dramını bir nebze hafifletmek için İHH olarak ilçemizde yardım çalışmalarına devam ediyoruz. Hendek halkımızın bu konudaki duyarlılığını devam etmesini temenni ediyoruz.