Hendek’ten Yetişen Değerler Yazı Dizisi -1-

1952 senesinde Hendek’te doğan Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan,ilk ve ortaokulu Hendek’te  tamamladıktan sonra Ankara Polis Enstitüsü'ne girdi ve 1970 senesinde görevine başladı. Ege Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Okkan, İzmir, Eskişehir, Urfa ve 1993 yılında Mehmet Ağar'ın Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde Kars'ta görev yaptıktan sonra Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Bu dönemde terör örgütü Hizbullah'a yönelik başarılı operasyonlarıyla sık sık gündeme gelen Okkan, Diyarbakır'da terörün gerilemesinde önemli rol oynadı. Güneydoğu'da Hizbullah'a ait hücre evleri, silahları, örgütün şehir ve dağ kadrolarını ortaya çıkaran Okkan, Diyarbakır'da sayıları hızla artış gösteren sokak çocuklarıyla da ilgilendi. Okkan, Diyarbakırspor'un yönetim kurulunda yer aldı.

Evli ve iki çocuk babası olan Gaffar Okkan, 49 yaşında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu  

Evli ve iki çocuk babası olan Hendek’li Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar  Okkan’ın son Emniyet Müdürleri Kararnamesi’nde ismi İstanbul için geçmişti. Hükümet içinden Diyarbakır’da büyük başarı gösteren  Hendek’li Şehit Emniyet Müdürü Okkan’ın İstanbul’a atanması için yoğun baskı gelmişti. Ancak İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, ”Diyarbakır’da başarılı işler yapıyor, onlara devam etsin” demişti.Okkan’ın adı daha önce Ankara Emniyet Müdürlüğü için de geçmişti. Diyarbakırspor Kulübü Başkanı olarak sporla yakından ilgilenen ve halkla içiçe yaşayan ve 24 Ocak 2001 yılında Diyarbakır’da pusu kurularak yaşamını yitiren Okkan’la birlikte 5 polis memuru da hayatını kaybetti.