Folkart’tan İnci’ye plaket Türkiye, halk oyunları laboratuvarı gibi

Sakarya Folklor Araştırma ve Tanıtma Derneği, halk oyunlarına yaptığı katkılardan dolayı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye teşekkür ederek plaket verdi.

Türkiye üçüncüsü

Bitlis’te Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Türkiye Birinciliği Yarışması’na katılarak Sakarya’yı temsil eden ve Türkiye üçüncüsü olan Sakarya Folklor Araştırma ve Tanıtma Derneği, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye verdiği ulaşım desteğinden dolayı teşekkür ettiler.

4000’in üzerinde oyun

Folkart’ı tebrik eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, kültürlerin yaşatılmasına önem verdiklerini belirterek, “Türk halk oyunları çeşitlilik ve kapsam bakımından dünyada en dikkat çeken folklorik olgulardan birisidir. Türkiye, halk oyunları açısından bir labolatuvar gibidir. Ülkemiz, köylerde tespit edilen 4000'in üzerinde oyun ile dünya üzerindeki en zengin oyun karakterine sahip ülke olarak tanımlanmaktadır. Çünkü bir kültür ve medeniyetler beşiği olan Türkiye'de, hemen hemen her yöresinde ayrı oyunlar, ayrı giysiler ve ayrı müziklere rastlanmaktadır. Bu da yurdumuzun bu alandaki zenginliğinin bir göstergesidir.”dedi.

Hendek FOLKEM kuruldu

Başkan İnci sözlerine şöyle devam etti: “Halk oyunları içinde barındırdığı melodi, ritim ve hareket yapısı ile bireyin bedensel ve ruhsal gelişiminde önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Birlikte oynamanın avantajı ile kişiye kaynaşmayı, beraber hareket etmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi öğreten Halk Oyunlarının bu özelliklerinden yola çıkarak, uygulanacak etkinliklerle ülkemiz insanının bireysel gelişiminin yanı sıra toplumsal gelişiminin de sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Sakarya’da bu konuda çok zengin bir yöre. Hendek olarak bünyemizde kurduğumuz FOLKEM ile ilimizde bulunan halk oyunlarını yaşatmayı hedefliyoruz”