Hendek Belediyesi ve İHH Derneği tarafından Hendek’te organize edilen, Suriye Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyasında 5 tır yardım toplandı. Yardım tırları Muammer Sencer Caddesi’nde düzenlenen törenle Suriye Bayırbucak’a gönderildi.

Düzenlenen törene 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Kaymakam İdris Akbıyık, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, İHH Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.


En çok yardım gönderen iller arasındayız

Törende İHH Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın bir konuşma yaparak “ Bayırbucak’ta çocuklarımız çıplak ayakla geziyor. Yatacak yerleri yok ve ızdırap içerisinde yaşıyorlar. Kurtuluş savaşında İslam Dünyası Türkiye için seferber olmuştu. En çok yardım gönderen İller arasındayız. Hendek’ten bugün 5 tırımızı uğurluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum “ Dedi.

Gönlümüzde kalbimizde Suriye’de atacak

AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu da, toplanan yardımlardan dolayı Hendek halkına teşekkür ederek “ İnşallah gönlümüzde kalbimiz de Suriye’de atmaya devam edecek. Yardımlarımız devam edecektir “Dedi.

Hendek, alan el değil, veren el olmuştur

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü “ Hendek bir kez daha duyarlılığını göstermiştir. Her zaman alan el değil veren el olduğunu göstermiştir. Hendek en yokluk zamanında Kurtuluş savaşında Türkiye Cumhuriyeti’mize,  kendi aralarında topladıkları yardımlarla iki uçak almıştır. Hendek halkı her zaman muhtaç olan insanlarımıza yardım etmiştir. Allah her zaman alan el değil, veren el olanlardan nasip etsin. Destek olan herkesin Allah yardımını kabul etsin “ Dedi.


“Nerde mazlum varsa biz oradayız”

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuşmasında “ Sadece Türkiye değil, Somali, Afganistan, Kırgızistan, Pakistan olmak üzere İslam Dünyası ve nerde mazlum varsa Hendek halkı oraya elini uzattı. Geçmişten geleceğe bakıyoruz, günümüzü bilinçli yaşıyoruz. Atalarımız geçmişte yapması gerekenleri yaptı, bizlerde yapılması gerekenleri yapıyoruz ve çocuklarımızı güzel bir şekilde yetiştiriyoruz. Bayırbucak’ta da çıplak ayakları ile soğukta yaşayan insanlar var. Allah Hendek’i alan el değil veren el olmayı devam ettirsin inşallah, Allah sizlerden razı olsun “Dedi.

Kaymakam İdris Akbıyık konuşmasında “ Bugün hayırlı bir günde burada toplandık. Belediye Başkanımız başta olmak üzere İHH Yardım Derneğine ve destek olan herkesi tebrik ediyorum. İnşallah biran önce yardımlar yerine ulaşır ve Bayırbucak Türkmenleri de en iyi şekilde yararlanır “  Dedi.



Konuşmaların ardından, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin’in ettiği dua ile yardım tırları Bayırbucak’a uğurlandı.