“ Dünya Çocuklar gülünce güzel “

Miniklerden Afrin’deki kardeşlerine şeker

Hendek Belediyesi, Bayraktepe Derneği ve İnsani Yardım Derneği tarafından organize edilen Suriye’ye yardım tırı yola çıktı. 520 Çuval un ve 10 adet duş kabininin olduğu tır,  Cuma Namazı çıkışında düzenlenen törenle Suriye’ye gönderildi.

Rasimpaşa Camii önünde düzenlenen törene, Kaymakam Orhan Burhan,  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, Bayraktepe Derneği Başkanı Özcan Nalbant, İHH Sakarya Başkan Yardımcısı Abdurrahman Şahin, İHH Hendek Temsilcisi Cemil İşnel, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Miniklerin biriktirdikleri kuruşlarla aldıkları şekerler yerine ulaşacak


İHH Sakarya Başkan Yardımcısı Abdurrahman Şahin, bugünkü yardımın çok özel bir anlamı olduğunu belirterek “Yardım tırının içindeki yükten daha ağır bir yükü var çok masum çok temiz, saf ve sabi çocuklarımızın küçük küçük biriktirdikleri kuruşları ile getirdikleri bir çuval un, bir şişe su ve çocuk şekerlerini savaş bölgesindeki küçük arkadaşlarına gönderiyorlar.  Çok anlamlı bir yardım, bizler de bu yardımları yerine ulaştıracağız.  Bu iyiliklerin hedefte ne kadar önemli olduğunu, belediye başkanımız gidip yerinde gördüler. Allah yardımlarınızı kabul etsin “  dedi.

Savaşın en büyük sıkıntısını çekenler çocuklarımız

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü “ Özellikle Bayraktepe Derneğimiz ve İrfan Mektebindeki değerli yavrularımızın yapmış olduğu hayırları Allah kabul eylesin. Bizlerde Afrin’e  gittik gördük, savaşın en büyük sıkıntısını çekenler çocuklarımız, biz orada bunları gördük. Allah kimseyi evsiz bırakmasın. Oradaki vatandaşlar bizim buradan göndereceğimi bir çuval una muhtaçlar. Her ne kadar durumları iyi olsa da, evlerini terk edip çadırlarda yaşıyorlar. Buradan gönderilen yardımları yerinde gördüm. Afrin’de özellikle Kızılay, AFAD ve İHH tarafından yardımlar iletiliyor.  İnşallah oradaki halkta bizler gibi rahata ererler, sonuçta hepimiz Müslümanız, kardeşiz. Askerimizin morali yerinde. Kampı gezerek ihtiyaçları yerinde gördük, duşa ihtiyaç var, bugün de yardım tırımızda gıdanın yanında duş kabinleri gönderiyoruz.  Allah her zaman bizlere veren el olmayı nasip etsin. Allah kimseyi vatansız ve bayraksız bırakmasın “ diyerek, İrfan Mektebi öğrencilerini duyarlı yardımlarından dolayı tebrik etti.

Sakarya yardımda birinci

Kaymakam Orhan Burhan da konuşmasında “ Hendek halkına duyarlılıklarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugünkü anlamlı yardımı yapan Bayraktepe Derneği yöneticilerini ve İrfan Mektebi’nin minik öğrencilerini duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. Yardım kampanyalarında Sakarya Türkiye birincisi, Hendek’ten de iki haftada dört tır yardım gönderdik. Allah destek veren herkesin hayırlarını kabul etsin “ dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin’in yaptığı dua ile yardım tırı Suriye’ye gönderildi. Programın sonunda Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, miniklere çikolata ikram etti.