Her sene mayıs ayının 15 de öğretmenler den en çok üyesi olan sendika yetkili sendika olarak belirlendi. Bu gün ilçe milli eğitim müdürlüğünde yapılan toplantıya eğitim sen, türk eğitim sen ve eğitim bir sen katıldı. Eğitim birsen 308 üye ile hendekte ençok üyesi olan sendika ilan edilerek yetkili sendika oldu. Türk eğitim sen 223 üye ile 2. olurken eğitim sen 44 üye ile 3. sendika oldu.

eğitim bir sen hendek temsilcisi kadir görme hendekte görev yapan bütün öğretmenleri kucakladıklarını hepsinin eğitim-öğretime katkıda bulunduğunu ifade etti.

Hendek'te eğitimde başarının artması için donüşümün sağlıklı yürümesi gerektini ifade etti. Hendek her gün nufüsü artan illerle yarışan güzel bir ilçemiz.

Okullaşma oranı 1.kademe ve 2. kademede yeterli değil. 10 yıl önce nüfüs 25 bin iken bu gün nüfus 50 binlere yaklaştı. proğrama alınan okulların acilen yapılması gerekir. Yeni mahalleye yakın bir yere yeni okul yapılmalı veli ayağının dibindeki okulu bırakıp gaffar okkana veya noksele gitmek durumunda kalmamalı.

"İmam hatip orta okul binası bir an önce çözülmeli veliler seneye hangi okula gideceklerini bilmeli. Eğitim bir sene destek veren değerli öğretmenlerimize teşekkür eder başarılarının devamını dilerim." şeklinde konuşuldu.