Dün pazar günü saat 13.00 da Hendek Müftlüğü  Konferans salonunda hac ve umre organizatörü Nurullah AYDIN tarafından Hendekte umre zamanı isimli,umre semineri yapıldı.




Seminere Hendekten umureye gitçek olanlarla çok sayıda hendek halkı ve diyanet işleri tevtiş kurulundan emeli sait tandoğan Hendek İlçe Müftüsü Ekrem SAYLAN ve Araştırmacı Yazar Ebuzer GİFFARİ BAKIR katıldı, programada canlı performansları ile izleyiçileri büyüleyen mavi ezgi grubu büyük beğeni kazandı.


Proğrama kuranı kerimi güzel okuma dünya ikincisi Recep YASAN’ın Kuran tilevetiyle başlanarak organizatör Nurullah AYDIN yapılaçak olan umre yolçuğunda şunları söyledi.”Biz Hendek halkına hizmet etmek ve onların en güzel şekilde ibadetlerini yapabilmek için her zaman Hendek Halkının yanındayız , bizim hizmetlerimizi ne kadar anlatsak anlatılanlar o kutsal topraklarda yaşanıldığı zaman ve hizmet kalitemiz yerinde görüldüğü zaman daha iyi anlaşılacaktır. Bizim hizmetimiz sadece  bize gelen misafirlerle yolculukları bitene kadar değil bir ömür bu yoldur çünkü ben Hendek’te doğdum ve hala hendekte yaşıyorum bizleri tereçih eteğiniz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.
Sait TANDOĞAN konuşmasında bu organizasyonun farklı olduğunu çünkü kendilerinin bu işi daha iyi bildiklerini ve bu güne  kadar yapılmış organizasyonlardan farkları nın yerinde hizmet yerinde çözüm yerinde ve zamanında yolcunun yanında olmaktan geçtiği ve hizmet kalitelerinin var olan organizasyonlardan üst düzeyde olduğunu belirtirken yokçuluklarının hayırlara vesile olmasını temenni etti


Hendek müftüsü ekrem saaylan da yokçulukları nın hayırlara vesile olmasını ve huzur içinde gidip gelmelerini temmeni ederken, Nurullah AYDIN tarafın dan katılımcılar dan bir kişiye hediye edilen umrenin çekilişinde yaparak halkın heyecanını ortak oldu.


Ayrıca umre yolculuğu boyunca herhangi bir sağlık problemi yaşanmaması ve yaşandığında müdahale edile bilmesi amacıyla Hendek İlçesinde görevli Doktor  Sedar AYDIN nın da umre yolculuğunda yer alacağını belirti. Kısa bir konuşma yaparak umre yolculuğuna çıkacak olan ziyaretçilerin her türlü sağlık probleminde yanlarında olacağını belirtti. 

Programa katılan araştırmacı yazar Ebuzer GIFFARİ BAKIR peygamberimizin hatıralarından duygu dolu anlatımlara yaparak katılımda bulunan halka duygusal anlar yaşattı. Her kesin yüreğinde umre heyecanının  canlanmasına vesile oldu. Son olarak Nuruullah AYDIN bu organizasyonda yanında olan Sait TANDOĞAN’a Salonu kendilere tahsis eden Hendek Müftüsüne ve Gurup toparlanmasında yardımcı olan İbrahim ÇANĞO ya, Ahmet AKBAL’a , Emekli İmam Mehmet KAHVECİ’ye teşkür ederken her şeyin daha farklı ve daha güzel olacağını söyleyerek bizi izlemeye devam etin çünkü bizim farkımız sizden biri olmak diyerek katkıda bulanan tüm halka teşekkürlerini sundu.