Hendek Ticaret Meslek Lisesi 15-22 Nisan Turizm haftası nedeni ile Ticaret merkezi konferans salonunda etkinlik düzenledi.

Turizm haftası nedeniyle düzenlenen programa Kaymakam Mustafa Ayhan,Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Ercan Çetin, Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Çuhadar,İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan,Daire Amirleri,Okul Müdürleri ,Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Umur Çeşme “ Turizm ‘Bacasız sanayi’ olarak kabul edilir ve ülkemiz ekonomisine milyarlarca dolar getiri sağlamaktadır.Ülkemiz mavisi,yeşili ile doyumsuz güzelliklere sahip medeniyetlerin beşiği bir ülkedir.Bizler bu güzelliklerin değerini bilmeli ve yarınlara taşımalıyız” dedi.

Kaymakam Mustafa Ayhan ise turizm hakkında öğrencilere bilgiler vererek,ülkemizde Anadolumuzda ve ilçemizde doğal güzellikler hiçbir ülkede bulunmuyor.Genç nesillerimize tarihimizi ve turizmi daha iyi anlatarak ve tanıtarak anlatmalıyız” dedi.

Turizm haftasıyla ilgili Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı slayt sunumlar,ş iirler ve gösteriler sunuldu.

Program sonunda Turizm haftası sebebiyle  düzenlenen slogan ve afiş yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler  verildi.

Slogan yarışmasında Akova İlköğretim okulunda Halil Şen birinci olurken,Atikehanım İlköğretim okulundan Aslıhan Öztürk ikinci,Akova İlköğretim okulundan Gizem Çorapçı üçüncü oldu.



Afiş yarışmasında ise Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Büşra Kabey birinci olurken , Anadolu Kalkınma Vakfı lisesinden İ.Hakkı Nalbant ikinci,Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Ayşegül Ayseli üçüncü oldu.