Hanımlar ekonomiyi ele geçirdi

Hendek’te süt sığırcılığı kursunu başarıyla tamamlayan 50 kursiyere sertifikaları verildi

Aile ekonomisine katkı

Hendek Belediyesi, İşkur, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, süt sığırcılığı kursu tamamlandı. Hendek Gençlik Merkezi 3D Sinema Salonu’nda yapılan sertifika törenine, MKYK Üyesi Sosyolog Prof.Dr. Mazhar Bağlı, Kaymakam Mustafa Ayhan, Sakarya Büyükşehir AK Parti Belediye Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Mutlu Işıksu, AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Sakal, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu,  Hendek İlçe Müftüsü Ekrem Saylam, Hendek İlçe Tarım Müdürü Temel Ata, BELİŞ  Müdürü Ahmet Sarıoğlu ve kursiyerler katıldı.


Hayvancılıkla uğraşıp aile ekonomisine katkıda bulunan bayanların, süt sığırcılığı ile sütten elde ettiği geliri artırma adına, Hendek Belediyesi, İşkur, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte, köylerde, mahallelerde ve beldelerde süt sığırcılığı kursu verildi. Verilen kursla, hem süt veriminin artırılması hem de aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

104 saat eğitim

Daha önce Yeşilyurt Mahallesi, Akarca, Aşağı Çalıca, Yukarı Çalıca ve Karatoprak Köyleri’nde toplam 200 bayana süt sığırcılığı kursu verilerek, başarıyla tamamlandı. Gruplar halinde verilen kurslara katılan bayanlar, 20 işgünü olmak üzere toplam 104 saat eğitim alarak, kursu başarıyla tamamladılar. Kursiyerlere, süt sığırı işletmelerinin yönetimi ve verimliliğinin artırılması, daha kaliteli yem temini ve hayvanların süt verimini artırmaya yönelik yemlenmesi, sağım teknikleri ve hijyen, hayvan hastalıkları ve zararları konularında bilgiler verildi. 


Trabzon Hurmasına teşvik

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, kursiyerleri tebrik ederek “  Belediye olarak ilçemizde alternatif ürünler için çalışma yapıyoruz. Trabzon hurmalarını toplatıp kuruttuk. Bu hurma ağacı bakımı kolay bir ağaç.  Vatandaşlarımızı da bu konuda teşvik edeceğiz. İlçemizin daha da ileriye gitmesi adına yoğun gayret gösteriyoruz. Kurslara katılan birçok vatandaşımız sertifikalarını alıp, ya kendi işlerini kurdular ya da iş sahibi oldular. Sertifikası olup da iş kurmak isteyenlere artık kredi kolaylığı var. Bayanlar kendi işlerini kurmak adına kredi çekip işlerini kurabiliyorlar. Gayretlerinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum “ Dedi.  


Aile ekonomisinin mimarı bayanlardır

Kaymakam Mustafa Ayhan da “ Aile ekonomisinin mimarı bayanlardır. Bayanlar bu konuda çok gayretliler. Kaymakamlık olarak iş kurmak isteyen bayanlara destek verilebiliyor. Bayanlar evlerinde ürettikleri el işlerini satıp aile bütçesine katkı sağladıkları gibi, küçük kredilerle de iş kurabilme şansına sahipler. Kurslara da bayanlar tarafından yoğun ilgi oldu, bu tür kurslar yine devam edecek. Hayırlı olsun “ Dedi. 

 
Program sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.