Üst geçit asansörle büyük rahatlık

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Seçim beyannamemizde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz” Dedi.

İlçeyi ortadan ikiye bölen uluslararası D-100 karayolu üzerinde  ilçenin her iki yakasını birleştirmek amacıyla ışıklı kavşakların yanı sıra beton ve çelik kontrüksiyon köprüler  vatandaşların can ve mal emniyetlerinin sigortası olmaya devam ediyor. Mart ayında, Karayolları 1. Bölge Müdürü Mehmet Karaman’ın da katılımıyla gerçekleşen açılış sonrası hizmete sunulan,  üst geçit asansör, engelli, yaşlı ve bebekli hanımlara büyük kolaylık sağlıyor. 

Vatandaşımız mutlu ise bizler de mutluyuz

Yeşiller üst geçidinde yapılan asansör çalışmasının tamamlanıp hizmete girmesiyle, yaşlı ve engelli vatandaşlar büyük kolaylık yaşıyorlar. Üst geçidi kullanamayan yaşlı ve engelli vatandaşlar büyük sıkıntı yaşadıkları için, Başkan İnci’den asansör talebinde bulunmuşlardı. Başkan İnci de bu talebi dikkate alarak, 2009 seçim beyannamesinde üst geçit asansör sözü verdi. Söz verdiği projeleri tek tek hayata geçiren Başkan İnci “ Hendek’te üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Üç dönemdir bize emanet edilen ilçede vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmamızın büyük rolü vardır. Son seçim beyannamemizde vatandaşlarımıza bu geçide asansör koyacağımızı beyan etmiştik.  İlçemizin bu yakasında ikamet eden engelli vatandaşlarımız ilçeye gelirken büyük eziyet çektiklerini, imkanlardan yeterince yararlanamadıklarını ifade ederek isteklerde bulunmuşlardı. O zaman bu isteğin ne kadar yerinde bir istek olduğuna inandık ve seçim beyannamemize koyduk.. Asansörümüzü yaptık ve hizmete sunduk. Şimdi vatandaşlarımız daha rahat karşıdan karşıya geçebiliyorlar. Biz de sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşımız mutlu ise bizler de mutlu oluyoruz.

” Dedi.

Yeşiller üst geçidi beton ayaklar üzerinde inşa edilmiş bir köprü. Buraya yapılan asansörün taşıma kapasitesi 8 kişilik olup toplam kaldırma ağırlığı 630 kilodur.