Hendek Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, görme engelli yolu çalışmalarına devam ediyor. Başkan İnci, projeyi destekledi

Hendek Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi adı altında gerçekleştirdikleri ödevlerine, Hendek Belediyesi destek verdi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ile görüşerek, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, Hendek’te tespit edilen yerlere görme engelli yolu yapılması taleplerini Başkan İnci geri çevirmedi. Hendek’te cadde ve sokakları ortopedik ve görme engelli vatandaşlara göre düzenleyen Hendek Belediyesi, Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından "Engelsiz kent Hendek “ protokolünü imzalamıştı. Yapılan çalışmalarla engelli vatandaşların sokaklarda araçları ile rahatça gezmeleri sağlandı.

Hendek Belediyesi tarafından son olarak Cumhuriyet Alanı’ndan, Muhammer Sencer Caddesi ve Üniversite Caddesi’ne kadar, görme engelli yolu yapıldı. Toplam 400 metre görme engelli taşı yapılan caddede çalışmalar tamamlandı. Sosyal projelere destek veriyoruz

Konuyla ilgili açıklamada bulunan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin kendilerini ziyaret ettiklerini belirterek “ Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında bizden destek istedi. Kendilerine yardımcı olmak amacıyla Muammer Sencer Caddesi ve Üniversite Caddesi’ne kadar olan bölgede görme engelli taşı döşedik. İlçemizin fiziki şartlarını görme ve bedensel engellilere göre düzenlediğimiz gibi üst geçitlerimizi de asansörlü olarak yapıyoruz. Göreve geldiğimiz zaman ilçemizde tespitler yaparak, Hendek’te caddelerimizi görme engelli ve ortopedik engelli vatandaşlara göre düzenledik. Akülü araç hediye ettik, ayrıca insanların yaşlandıklarında da geçirecekleri rahatsızlıklarla engellerinin olabileceğine dikkat çekerek Hendek Belediye Meclisi'nde aldığımız kararla 2 kat üstü evlere de asansör zorunluluğu getirdik. Bunlar sosyal projelerin bir kısmıdır. Şu an çok sayıda engelli kardeşimiz ticaret dahi yapıyor. Engellilerimiz alan el değil veren el durumuna geldi çok şükür. Oluşturduğumuz merkezlerde görme engelli kardeşlerimiz rahatça kitap okuyor, internete girebiliyor. İş hayatında artık engellileri de görebiliyoruz. Bu insanların bizimle farkları yok artık. Bizim gibi dolaşıyorlar, iş yapıyorlar, para kazanıyorlar. Bizler sosyal projelere her zaman destek vermeye hazırız " Dedi.