Hendek Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte sıcak günlerde başıboş köpekler için örnek bir uygulamaya imza attı.
Hendek Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı hava sıcaklıklarının normallerin üzerinde seyretmesi nedeniyle susuzluk ve açlık çeken sokak hayvanları için bazı noktalara “Beslenme Noktası” yerleştirdi. Sokak hayvanlarının su ve yemek ihtiyacını karşılayan Beslenme noktaları vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.
AÇ VE SUSUZ SOKAK HAYVANI KALMAYACAK

Sokaktaki hayvanların aç ve susuz dolaşmasını vicdanına yediremeyen, dünyanın sadece insanların mekânı olmadığının bilincinde olan Hendek Belediyesi bu kapsamda yaptığı çalışmada merkezden, sokak hayvanları beslenme noktaları yerleştirerek örnek bir uygulamaya imza attı. Şu ana kadar 5 ayrı noktaya yerleştirilen beslenme noktaları ilerleyen günlerde daha da yayılacak. Böylelikle sokakta yaşayan ve sıcak havaların etkili olduğu bu günlerde aç ve susuz dolaşan sokak hayvanları bakımsızlık ve ilgisizlikten ölmekten kurtulacaklar.
Sistem enerjisini güneşten üretiyor. Sensörleri ile sokak hayvanının geldiğini algılayan sistem haznesinden 200-300 gram mama bırakıyor. Her gelen hayvan için bu sistem yem bitene kadar çalışmayı sürdürüyor. Haznesine yem ve su ilave edilmesiyle sistem çalışmaya devam ediyor.

ÇOK GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR PROJE

Hendek Belediyesi Çay Kenarı mevkiine yerleştirilen beslenme noktasını gören vatandaşlar konu ile ilgili olarak; “Belediyemizin yapmış olduğu bu uygulama sokak hayvanları için çok güzel bir şey. Çok güzel düşünülmüş bir proje. Hayvanlar buradan yiyecek ve içeceklerini karşılıyorlar. Bu uygulamanın daha da yaygınlaşmasını diliyoruz” dedi.