Resmi yazışma kuralları anlatıldı


Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Hendek Belediyesi işbirliğiyle "Resmi Yazışma Kuralları ve Belediyelerde Standart Dosya Planı Uygulamaları" konulu seminer düzenlendi.



Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan ve  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Avukat Kadir Erol tarafından verilen seminere Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Yaşartürk, TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt,  il ve ilçe belediyelerinden personel katıldı.



Gereksiz evrak kullanımı önlenmeli



Seminerin açılış konuşmasını Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Yaşartürk yaptı. Yaşartürk “ Kamu Kurum ve kuruluşların yazılı işlemleri sırasında uydukları kurallar, gereksiz evrak kullanımını önlemesi ve hizmetin daha verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktadır. Teknolojik gelişmeler ve mevzuatta yapılan düzenlemelerle elektronik ortamda yazışmanın mümkün olması bu konuda yeni düzenlemeler yapılması ihtiyacını getirmiştir. Bu ihtiyaçtan hareketle resmi yazışmalarda uygulanacak esaslar hakkında yönetmelik hazırlanmış ve bakanlar kurulunca kabul edilerek resmi gazetede yayınlanmıştır. Resmi yazılar, resmi yazışmalarda uygulanacak esas ve usuller hakkında yönetmeliğin belirlediği kurallara göre hazırlamak, Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan imla kılavuzu ile Türkçe sözlük esas alınarak dil bilgisi kurallarına göre, yaşayan Türkçe ile yazılmalıdır “ Dedi.



Eğitim seminerleri sürecek


Türk Dünyası Belediyeler Birliği ( TDBB ) Genel Sekreteri Mustafa Başkurt da bir konuşma yaparak “ Bizler son iki yıldır kendi personelimizin de ihtiyacı olan hizmetiçi eğitim dediğimiz, eğitimlerimizi Türkiye’deki üye belediyelerimize de açıyoruz. Yazışma kuralları eğitim seminerimizi de Hendek Belediye Başkanımız ve aynı zamanda TDBB Başkan Yardımcısı Ali İnci’ye teklif ettik, kabul ettikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. TDBB 2000 yılında Azerbaycan’da, Türkçe konuşan ülkeler devlet başkanları zirvesinde alınan bir kararla 2003 yılında kurulan uluslararası bir birliktir. Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuştur. Bugün itibariyle Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu ülkeleri olmak üzere 22 ülkede yaklaşık 1050’ye yakın ülkemiz bulunmaktadır. Birlikte bulunan üye belediye ve yönetimde bulunan belediye başkanlarımızın destekleri ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Birçok belediyemizin yurtdışında kardeş belediyeleri bulunmaktadır. Gelen talepler doğrultusunda bu tür etkinliklerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. İmkan olduğu sürece de eğitim seminerlerimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz “ Dedi. 



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Avukat Kadir Erol, Resmi Yazışma Kuralları ve Belediyelerde Standart Dosya Planı Uygulamaları ile ilgili, slayt eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi.



Program sonunda Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Yaşartürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Avukat Kadir Erol’a, TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt’ta,  Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Yaşartürk’e plaket verdi. Seminer sonrası katılımcılara sertifika verildi.