Hendek’te Ramazan Bayramı coşkusu

Çifte bayram

Ramazan Bayramı bayramlaşma programı Hendek Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleşti. Bayramlaşma programına Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Jandarma Garnizon Komutan Vekili Assb. Başçavuş Sezgin Yılmaz, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Hendek İlçe Müftüsü Abddurrahman Şahin, Hendek AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Sivil toplum örgütü başkan ve üyeleri, mahalle muhtarları ile birlikte vatandaşlar katıldılar.

Bereketli ve huzurlu

İlçe Müftüsü Şahin, açılış konuşması yaparak " Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Allah bu bayramı güzellikler içeresinde yaşamayı nasip ve müesser eylesin. Bayramlar sevinç günleridir. Bu vesile ile bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşarken  aynı zamanda Filistin'de, Suriye'de ve Irak'ta meydana gelen hadiselerden büyük üzüntü duymaktayız. Bu kardeşlerimize de bu bayramın  onların  zulümden kurtulmalarına vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Ramazan ayı ilçemizde bereketli ve huzurlu bir ortamda geçti " Diyerek ilçe protokolüne göstermiş oldukları gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Ramazan soframıza destek

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Ramazan Bayramı’nın birinci gününün Cuma gününe gelmesi ile Müslümanların çifte bayram yaptığını belirterek“Gelenekselleşerek devam ettirdiğimiz  Ramazan sofrası programına maddi katkılarda bulunan işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Ramazan ayında kardeşliği, birlik ve beraberliği ortaya koyduğumuz organizasyonları hep birlikte yaptık. Geçen yıl aramızda olupta bu yıl  hakkın rahmetine kavuşmaları münasebeti ile aramızda  bulunamayanları rahmetle anıyorum.  İnşallah önümüzdeki Ramazan Bayramı'na da sağlık ve esenlik içeresinde kavuşmayı niyaz ediyor hepinizi sevgi ve saygı ve muhabbetle  selamlıyorum"dedi.

Bayramınız güzellikler içinde geçsin

Kaymakamı Mustafa Ayhan'da dini bayramların toplum üzerindeki etkilerini anlatarak, " Çok şükür bir Ramazan ayını daha birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur içeresinde idrak etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca  yapıla gelen etkinliklerde rol alan tüm daire müdürlerimize, kurum ve kuruluşlarımıza da   teşekkür ediyorum. Bayramların güzellikler içeresinde geçmesini istediğimi ifade etmek istiyorum. Çevremiz de meydana gelen üzüntü verici hadiselerin son bulmasını gönülden arzu ediyorum. Bu vesile ile hepiniz Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, küslüklerin son bulmasını ümit ediyor hepinize teşekkür ediyorum" Dedi.

Konuşmaların ardından bayramlaşma programı   hastane, yaşlılar yurdu, Jandarma ve  Cezaevi ziyaretleri ile son buldu.