Medyada uzun bir süredir “paralel yapı” adıyla anılan ve Pensilvanya’dan yönetildiği söylenen yapıyla mücadele ülke genelinde olduğu gibi Hendek’te de devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir mitingte “inlerine ineceğiz” dediği yapıyla mücadeleyi Ali İnci de sürdürüyor. İnci, Hendek’te faaliyet yürüten üç öğrenci yurdunu kapattı.



Ali İnci; Cengiz Taştan Öğrenci Yurdu’nu, hukuksuz olduğu gerekçesiyle Tepecik Kız Öğrenci Yurdu'nu ve iskana uygun olmadığı gerekçesiyle Ümran Erkek Öğrenci Yurdu’nu kapattı. İnci; 16 yıldır yurt olarak kullanılan iki dairesini geri aldı, bu yurtlarda okuyan 60 öğrencinin bursunu kesti, SAGİAD Hendek tabelasının indirdi. Başkan İnci’nin ayrıca Ümran Erkek Öğrenci Yurdu’na iskan veren belediye personeli hakkında da soruşturma başlattığı öğrenildi.



Başkan İnci’nin söz konusu hakkında bir süre önce de “Hendek'de tek bir paralelci bile barınamayacak. Burada kalmaları, yaşamaları ve ticaret yapmaları mümkün değil. Biz sözümüzün eriyiz ve gereğini yaparız. İlk olarak kendimize ve belediyelere ait olan yurtları boşalttırdık. Bu gruptan ve örgütten olanları vatandaşlar da evine sokmayacak. Hiç kusura bakmasınlar, biz mertçe ve delikanlıca seçim öncesi ne dediysek onu yapıyoruz. Zaten Başbakanımız bütün belediye başkanlarına gereğinin yapılması talimatını vermişti. Ben de Başbakanımızın izinden gidiyorum ve kendisi balyozla vuruyorsa ben de demirle vuruyorum. Vurmaya da devam edeceğim." İfadelerini kullandığı iddia edilmiş, bu ifadelerden dolayı Başkan İnci hakkında dava açılmıştı.