Sakarya İli Hendek İlçesi Akova Mahallesinde yer alan Hendek Anadolu Kalkınma Vakfı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri D-100 kara yolu üzerinde canları pahasına otostop çekerek gerek kendilerini gerekse yoldan geçmekte olan araç sürücülerine tehlike saçıyor.

Hendek Anadolu Kalkınma Vakfı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri okul dönüşlerinde yol üzerinde Adapazarın dan Hendek İstikametine gitmekte olan araçlara toplu 
otostop  çekerek, yolculuk yapma istekleri, bölgeden geçmekte olan araçları ve öğrencilerin kendilerini büyük tehlikeye sokmaktadır.

Okul dönüşünde öğrencilerin araç fiyatlarının çok fazla olduğu sebebiyle otospot çektiklerini dile getiren öğrenciler. "Bizde 
otostop  çekme meraklısı değiliz, okula ulaşım ücretleri çok fazla, bu nedenle bu yolu izliyoruz, tehlikeli ama ne yapa bilirz" dediler.

Öğrencilerin bu sorununa çözüm aranarak bu tehlike nin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren öğrenciler.

Bir gün bir tanemizin hayatını yitirme den yol ücretlerinin bir an önce öğrenci bütcelerine göre düzenlenmesi gerektiğini dile getirdiler.