Gaffar Okkan Turnuvası sona erdi
Hendek’te ödül yağmuru

830 sporcu

Turnuvada Avrupa Dünya ve Türkiye Şampiyonalarında dereceye giren sporculara ödül töreni yapıldı.


Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından “ Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan “ anısına düzenlenen Karate Turnuvası kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

Turnuvanın seremoni açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış seremonisinin ardından müsabakalar devam etti. Hendek Spor Salonu’nda yapılan turnuvada 830 sporcu kıyasıya mücadele etti. Çeşitli yaş grupları arasındaki sporcuların müsabakaları ilgiyle izlendi.


Müsabakalar, Sakarya Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Zihni Açba, 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, Kaymakam İdris Akbıyık, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Garnizon Komutanı Yzb. Umut Aşık, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Başkan Yardımcısı Meydan Kobaş, Sakarya Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Karate Dünya Hakemi Uğur Kobaş, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu,  MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şenay Sakal, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, siyasi parti temsilcileri,  hakem komitesi, antrenörler, sporcular ve veliler tarafından  izlendi.
 
10 İl, 28 Kulüp, 830 sporcu

Turnuvanın açılış seremonisinde bir konuşma yapan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel “ 10 İlden 28 Spor kulübü ve 830 sporcunun katıldığı Türkiye’ye örnek olan karate liglerimizin bir adımını bugün Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan anısına sekizincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Turnuvada emeği geçen başta Vekilimiz Ali İnci, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Kaymakamımız İdris Akbıyık, İlçe Spor Müdürümüz Feyzullah Köstereli’yi tebrik ediyorum. Tüm sporcularımıza da başarılar diliyorum “ Dedi.

Çocuklarımıza bakarken, bir Dünya Avrupa şampiyonu olarak bakıyorum

Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş konuşmasında “ Karate ailesi olarak üzerimize düşen görevlerimizin arasında çocuklarımızı en değerli en anlamlı ve başarılı bir şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza bakarken, bir Dünya Avrupa şampiyonu olarak bakıyorum. 2020 Yılında inşallah Türkiye karatemiz Olimpiyatlara girecek ve karatede de olimpiyat şampiyonları çıkaracağız “ Dedi.

İnşallah Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına da ev sahipliği yaparız

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü bir konuşma yaparak “ Sekizincisi yapılan Ali Gaffar Okkan Karate Turnuvasında sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. İnşallah bir dahaki dönem Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaparız. Tüm sporcularımızı tebrik ediyor başarılar diliyorum “ Dedi.

Sporculara başarılar

25 Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de konuşmasında  “ Terör olaylarında Türkiye’de ve Dünya’da şehit olan kardeşlerimizi, askerlerimizi, polislerimizi, vatandaşlarımızı ve Şehit olan Hemşerimiz Ali Gaffar Okkan’ı rahmetle anıyorum. Bu turnuvanın hazırlanmasında başta Türkiye Federasyon Başkanımız, Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu salonun yapımına destek veren bakanımıza da teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum “ Dedi.  


Hendek, Türkiye’de spor dalında en gelişmiş ilçelerden birisidir

Kaymakam İdris Akbıyık da  “ İlçemizde böyle bir turnuvanın düzenlenmesi çok önemlidir. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde hain bir terör saldırında şehit olan Ali Gaffar Okkan adına böyle bir turnuva düzenlenmesi ayrıca çok önemli. Bir memleketin bir ilçenin gelişmişliği hiç şüphesiz yaptığı organizasyonlarla sahip olduğu bu tesislerle belli olur. Hendek ilçemiz de bu anlamda yüze yakın milli sporcusu, tesisleri, futbol sahaları ile Türkiye’de spor dalında en gelişmiş ilçelerden birisidir. Bütün bunlarda emeği geçen Ali İnci, Belediye Başkanı, karate federasyonu antrenörler ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum Diyerek, sporculara başarılar diledi.



Sporcular ödüllendirildi

Konuşmaların ardından Dünya, Avrupa ve Türkiye’de, karate dalında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Ayrıca, Şehit Emniyet Müdürü  Ali Gaffar Okkan anısına yapılan İllerarası Karate Turnuvası’nda dereceye giren 830 sporcuya da madalyaları verildi.  Müsabakalara, İstanbul, Düzce, Bursa, Kocaeli, Kırklareli, Tekirdağ, Bolu, Yalova, Eskişehir, Balıkesir, Bilecik, Sakarya ve Hendek Belediyesi Karate Kulübü sporcuları olmak üzere toplam 830 sporcu katıldı. Cumartesi günü sabah saat 09.00´da başlayan karate müsabakaları sonunda dereceye giren sporculara ödül töreni yapıldı.