HENDEK’TE MUHTEŞEM ÖDÜL TÖRENİ
 
Şampiyonlar ödüllendirildi , Karabacak’a araba,  Çalışkan, Tosun ve Çiçek’e altın İnci, “Hedefimiz olimpiyat şampiyonluğu”

Hendek Belediyesi, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece alan sporcu ve antrenörleri ödüllendirdi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Avrupa şampiyonu olan güreşçi Ensar Karabacak, Dünya Şampiyonu Neslihan Çalışkan, Dünya Üçüncüsü Büşra Tosun, Dünya dördüncüsü Nurcan Çiçek, antrenörler Nurkan Kayacık, Sefer Sarı ve Zafer Başer’e ödüllerini , Hendek Belediyesi önünde düzenlenen törenle verdi.

Coşkulu kalabalık

Daha önce şampiyon olan sporculara 3 araba ve 1 ev veren Hendek Belediyesi, Avrupa Şampiyonu olan Ensar Karabacak’a araba, antrenörlere para ödülü, diğer sporcuları da altınla ödüllendirdi. Törene AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Kaymakam Mustafa Ayhan, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Asbaşkan Meydan Kobaş, Milli Hakem Uğur Kobaş, Sakaryaspor Başkanı Vedat Yaşlıca, Gençlik Spor İl Müdürü Salih Koşu, Güreş İl Temsilcisi Bahattin Aydın,  Hendek Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Sakal, çok sayıda işadamı, spor camiası ve vatandaşlar katıldı.
 
Sporda büyük başarılar

Büyük bir coşkunun olduğu törende bir konuşma yapan Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli “ Sizlerle sporcularımızın ödül töreninde, diğer bir deyişle düğünlerinde birlikteyiz. Hendek’imiz bu günlere alıştı. Daha güzel başarıların geleceğini müjdeleyebiliriz. Başkanımız Ali İnci’nin her anındaki başarılarına sporda da başarılar eklendi. 23 Ağustos’ta Avrupa Şampiyonumuz Ensar Karabacak, Dünya Şampiyonluğu için ter dökecek ve inşallah Dünya Şampiyonu olacaktır “ Diyerek, sporcuları ve antrenörlerini tebrik etti.

Hedef, Olimpiyat Şampiyonluğu

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de “  İlk olarak Türkiye Şampiyonlarına ödül verdik, Avrupa Şampiyonluğu bekliyoruz dedik. Daha sonra Avrupa Şampiyonlarını ödüllendirip, Dünya Şampiyonluğu bekliyoruz dedik. Dünya Şampiyonları çıkardık.  Avrupa Şampiyonlarına araba, Dünya Şampiyonlarımıza ev vererek sözlerimizi yerine getirdik. Bugün şampiyonlarımızı bir araya getirerek Bayram öncesi ödüllerini vermek istedik. Ensar Karabacak Dünya Şampiyonluğuna gidecek. Sporcumuz hiçbir rakibine puan vermeden şampiyon oldu. Dünya Şampiyonluğu da bekliyoruz. Hedefimiz 2016 yılında Olimpiyat Şampiyonluğu bekliyoruz. 35 bin kişilik stadyum yapıyoruz. Hendek Olimpiyatlara sporcu yetiştiren bir ilçe olacaktır “ Dedi.

Türk Sporuna katkı

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Salih Koşu da, Başkan İnci’ye yapmış olduğu hizmetler ve  Türk sporuna katkılarından dolayı tebrik etti.
Sakarya’mızın, Hendek’imizin gururu
AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, sporcularla gurur duyduğunu belirterek “ Şampiyonlarımız Sakarya’mızın, Hendek’imizin gururu olmuşlardır. İnşallah daha nice başarıları hep birlikte yaşarız. Şanlı Bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı söyleten şampiyonlarımızı tebrik ediyorum “ Dedi.

Ayhan, “Spor Lisesi istiyoruz”

Kaymakam Mustafa Ayhan da, sporcuları tebrik ederek “ İlçemizin yetiştirdiği değerlerin, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, elde ettikleri başarıları bizlere yaşattıkları için tebrik ediyorum. Çalışmak neticesinde sporcularımız büyük başarılara imza atmışlardır.İlçemizde spor dalında elde edilen başarılarda emeği geçenleri başta Belediye Başkanımız Ali İnci’yi tebrik ediyorum. Yapılacak olan spor salonunun yanında Spor okulu için yer ayırdık. İnşallah çocuklarımızı spor okullarında görmek istiyoruz. Sporcularımızı yetiştiren, antrenörlerini, ailelerini de tebrik ediyorum “ Dedi. 

Ödül yağmuru

 Programın sonunda şampiyonlara ödülleri verildi. Antrenörlere 10’ar bin TL ödül veren Hendek Belediyesi, Avrupa Güreş Şampiyonu Ensar Karabacak’ı araba, diğer sporcuları ise altınla ödüllendirdi. Ensar karabacak’a arabasının anahtarını arkadaşı Muhammet İnci verdi.  Amigo Ersin’de ödül törenine katılarak Başkan İnci’ye Türk Sporuna yaptığı katkılardan dolayı çiçek verdi. İlçede bulunan işadamı ve sivil toplum örgütleri şampiyonlara altın hediye ettiler.