Etkinlikte çocuklar Hendek Belediyesi Çocuk Bando Takımı eşliğinde çarşıda yürüdüler.

180 çocuğun erkekliğe ilk adım attığı şölen çarşı merkezinde Hendek Belediyesi Çocuk Bando Takımı ve minik mehteranların gösterisiyle başladı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, sünnet olacak çocuklarla, bando ve mehteran eşliğinde Selman Dede Mesire Alanı´na yürüdüler. Mesire alanında Hendek Belediyesi Çocuk Bando Takımının gösterisi büyük beğeni topladı.

Etkinliğe, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, Hendek’te kamp yapan Güreş Türk Milli Takımı Sporcuları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci “Kırkpınar güreşleri nasıl bu yıl 653 ‘üncüsü yapılıyorsa, Hendek’te de Geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimiz yüzyıllar boyu sürecektir inşallah. Ata sporumuz ve manevi değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Çocuklarımıza bu değerleri öğretmeliyiz. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir “ Dedi.

Hendek Belediyesi vatandaşları ücretsiz taşıdı

Etkinliğe katılan vatandaşlara Hendek Belediyesi tarafından etli pilav, tatlı ve ayran ikramında bulunuldu. Hendek Belediyesi otobüslerle ilçenin değişik mahallelerinden vatandaşları ücretsiz olarak Selman Dede Mesire Alanı´na taşıdı. Etkinlikte, çocuklar şişme oyun gruplarında ücretsiz olarak doyasıya eğlendiler. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, bu yıl 16.sı gerçekleştirilen Salman Dede Anma programına çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaşın katıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Sünnet olan çocuklara hediye Etkinlikte, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve protokol mensupları hep birlikte sünnet yapılacak alana giderek sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileğinde bulundular. Başkan İnci, sünnet olan çocuklara top, balon, oyuncak ve sertifika verdi.

Şölenden notlar

· Etkinlikte çocuklar şişme oyun gruplarında ücretsiz olarak doyasıya eğlendiler.
· Etkinlikte 15 bin kişilik etli pilav, ayran ve tatlı dağıtıldı.
· Sünnet olacak çocuklar Muammer Sencer Caddesi’nden çarşı meydanına kadar bando ve mehteran eşliğinde yürüdüler.
· Hendek Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, engelli vatandaşları da etkinlik alanına çıkmalarına yardımcı olarak onlarında etkinliği izlemelerini sağladı.
· Etkinlikte 165 personel görev yaptı.
· Etkinliğe gelen vatandaşlar piknik yapma imkanı da buldular.
· Hendek Belediyesi vatandaşları Salman Dede Mesire Alanı´na gün boyunca ücretsiz taşıdı.
· Sakarya´nın ilk ve tek hayvanat bahçesi vatandaşların ilgisini çekti.
· Vatandaşlar, Salman Dede Mesire Alanı´nda kurulan panayırda hoşça vakit geçirdiler.
· Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, törene katılanlarla tek tek ilgilendi ve mesire alanını gezdirdi.
· Protokol etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.