Köylerde ve mahallede SEDAŞ ile ilgili sıkıntılar dile getirildi. İlçe mahalle ve köylerinde yürütülen mühendis ve müfettişlerin yapmış oldukları usulsüz sokak lambalarının tespiti konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdiler. 


Usulsüz sokak lambaları konusunda Köylerde yapılan incelemeler ile ilgili olarak, usul süz sokak lambalarının ne tür lambalar olduğunu, okul, cami ve köy meydanlarındaki, çeşitli kurum ve kuruluşlardaki aydınlatmalar konusunda yapılan usulsüz sokak lambaları konusunda yapılan incelemelere Hendek Soğuksu köyü muhtarı Emin KUL ve muhtarlardan büyük tepki topladı. 



Hendek Soğuksu Köyü Muhtarı yapılan bu uygulamalardan dolayı geçmişte verilen geçmiş Müdürlerin vermiş olduğu sözlerin yerin getirilmediği aksine yaşanan aksaklıkların yerine enerji hatlarının eksikleri yerine usulsüzlükleri incelemeleri konusunda tepki gösterdi.


Köylerde yaşanan yoğun kış şartları sonrasında yıkılan köy direkleri nin incelenmesi ve giderilmesi yerine usulsüz lambaların tespit edilmesi konusunu kabul etmediklerini dile getirdiler. 


Hendek Muhtarlar Derneği nin 18. Olağan kongresinde yapılan toplantıda, Hendek Belediye Başkanı Ali İNCİ’de ilgili aksaklıkların listelenerek tarafına iletilmesini rica etti.