Meydana gelen maddi hasarda taraflar için Trafik Ekipleri tarafından tutulan zabıtlar sonrasında gerekli inceleme ve tahkikat yapılarak, araç hasarları ve  durum ile ilgili  gerekli incelemeler raporlandı.

Ulaşımın hızlı ve ekonomik olması nedeniyle  Motosikletler hayatımızın vazgeçilmezlerinden olduğu şu günlerde, tehlikesi oldukça yüksek olan motosikletlerin, zınk diye önümüze çıkması sonrasında meydana gelen kazaların artığını gözlemlemekteyiz. Kimi kazalar burada yaşandığı kadar şanslı olunmamakta ve hayatını kaybeden sürücülerle sonuçlanmaktadır. 
Sözüm burada meydana gelen, can kaybının yaşanmadığı , madi hasara sebep olan kaza sonrasında halkın kaza sonraki duyarlılığı göz doldurur durumdaydı.
Peki birde bisikletlerin yerini elektrikli motosikletlerin aldığı ilçemiz hendek de, kaldırımların üzerinde elektrikli bisiklet kullanan ve yayaların üzerine çıkarcasına hareketler çizen gençlere dur diyen yok mu ?
Peki bir öğrenciyi veya yaşlı birine çapıp yaraladığındamı dur denilecek? Kaldırımlarda kullanılan elektrikli bisikletlere biran önce dur denilmeli.
Peki birde zangır zangır camları titreten, gürültü kirliliğine sebebiyet veren abartı egzozlu motosiklet kullanıcılarının hendek meydandan zangır zangır gün ortasında geçmeleri sizce doğal mı ? 
Bir an önce bu tarz durumlara sebebiyet veren vatandaşların durumlarına engel olunmalıdır, aksi taktirde bir gün gelir o gün yarında olabilir , tutar birine güm diye çarparsa, ahlamanın vahlamanın vakti çok geç olacaktır.
Elektrikli bisikletler kaldırımdan aşağıda kullanılmalı.