Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hendek Halk Eğitim Müdürlüğü, Hendek İlçe Tarım Müdürlüğü, Hendek Belediyesi ile Sakarya İŞ-Kur Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladıkları projeler doğrultusunda gerçekleşen kurslar sonrası yapılan imtihanda başarılı olan kursiyerler Hendek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.


Sertifika töreninde kursiyerlere sertifikaları Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Hendek İlçe Tarım Müdürü Temel Ata, Hendek Bel – İş Müdürü Ahmet Sarıoğlu tarafından verildi.


Törende İlçe Tarım Müdürü Temel Ata ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan yaptıkları konuşmalarda, “Bizler sizlerin hizmetinizdeyiz. Bizlerden siz isteyin biz yapalım” diyerek kursiyerlere her türlü desteklerinin devam edeceğini müjdelediler.  


Törende konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci; “ Hendek’i her alanda başarıya taşımak adına mücadelemiz devam ediyor. Hendek’in 5 hedefi var. Hendek’te yaşayan insanlarımızı bu beş hedefe yönlendireceğiz. İsrail bir avuç tohumla tonlarca ürün kaldırıyor. Tohum altın değerinde. Hendek,  alan olarak tarıma elverişli.” Dedi. Mardin’de öğretmenlik yaparken kayalar üzerine oluşturulan toprak ile bahçe yapıldığını insanların bahçem var. diye bununla övündüklerini belirten İnci; “Allah’a şükür Hendek bir doğa harikasıdır. Sizlere bugün sadece sertifikalarınızı verdik ama bununla kalmayacağız. Sizleri projelerimiz ile de destekleyeceğiz.


Gerekirse kredi konularında da sizlere yardımcı olacağız” diyerek  aldıkları sertifikaların hayırlı olması temennisinde bulundu.


Sertifika törenine Karatoprak, Aşağı Çalıca, Yukarı Çalıca, Akarca ve Akçayır köylerinden yaklaşık 150 kursiyer katıldı.  Hayvan yetiştirme, süt üretimi ve mantar yetiştiriciliği dalında sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin Sertifika törenine Aşağı Çalıca ve Akçayır köyü muhtarları da gelerek kursiyerlerini tebrik ettiler.