Kurbanlıklara ultrasonla gebelik kontrolü

Hendek Belediyesi yaklaşan kurban bayramı öncesi bir ilke daha imza atarak ultrason cihazı aldı.

Gebelik kontrolü

Bu yıl vatandaşlar daha önceki yıllara nispeten kurbanlarını “Acaba kurbanım gebe mi?” sorusuna muhatap olmadan kesebilecekler. Hendek Belediyesi Veterineri Kemal Atala, Hendek Belediyesi envanterine yeni kattıkları hayvan ultrason cihazı hakkında açıklamalarda bulundu. Hendek Belediyesi Veterineri Atala; “ Biz veterinerler olarak bu işin eğitimini aldık, bu nedenle şimdiye kadar hayvanların gebe olup olmadıklarını el yöntemiyle kontrole tabi tutuyorduk. Hendek Belediyesi yeni bir ilke daha imza atarak belediyemiz mezbahane bünyesine 1 adet ultrason cihazı aldık. Bundan böyle kontrollerimizi bu cihazla yapacağız. Elektronik cihaz sayesinde yanılma payı sıfırlanmıştır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar” diyerek kurban bayramlarını kutladı.

Kimlik bilgileri

Hendek Belediyesi envanterine yeni katılan ultrason cihazına kontrol edilecek olan hayvanın kimlik bilgileri girilmek suretiyle hayvanın gebe olup olmadığı raporu alınabilmekte, cihaz hafızası sayesinde çok sayıda hayvanın kimlik bilgilerini de saklama kapasitesine sahip.

Ücretsiz hizmet verecek

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’de; “ Biz her zaman olduğu gibi belediyemizde ilkleri başarmanın haklı onurunu yaşıyoruz. İlçemiz genelinde başlattığımız toplu kurban kesim mekânlarımız diğer belediyelerimiz tarafından örnek olarak alınıyor. Hamdolsun çok şeyi başardık. Çalışmanın, vatandaşa hizmet etmenin bir ibadet olduğu anlayışıyla çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Yeni aldığımız ultrason cihazı sayesinde de gerek hayvan besicileri gerekse alıcılar müsterih olsunlar. Hendek Belediyesi her zaman ilimin ve bilimin yanında, arkasında olmuştur. Allah’ın izni ile ilçemizde gebe hayvanın kesilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. İsteyen her vatandaşımız bize müracaat ettiklerinde ekiplerimiz tarafından hayvanların kontrolleri ücretsiz olarak yapılacaktır” diyerek yeni cihazın hayır olmasını diledi.