“ Her yer Kerbela, hergün aşura “ Hendek’te, Şehitleriyle ve Şahitleriyle Kerbela konulu konferans düzenlendi.

Aşkın Şehidi ile Aşkın Elçisi kitaplarının yazarı aynı zamanda Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi Ahmet Turgut Hendek’teydi. Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Hendek Belediyesi organizasyonluğunda düzenlenen programa yoğun katılım oldu.

Hz.Hüseyin'in son 99 gününün ele alındığı "Aşkın Şehidi" ve Hz. Zeyneb'in seçildiği "Aşkın Elçisi"nde şehitlerin ardınca kalan ve hakkaniyet mücadelesini aynıyla devam ettiren Kerbelâ şâhitleri konu edinildi.

Hz. Hüseyin’in nasıl şehit olduğunu ve Kerbela’yı anlatan Ahmet Turgut, Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda Hendeklilerle buluştu. Hz. Hüseyin’in Medine’de başlayıp Mekke’yle devam eden ve Kerbela’da son bulan 99 günlük yolculuğunun ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı, Aşkın Şehidi kitabı ve şehadete şahitlik yapanların anlatıldığı Aşkın Şahidi kitapları hakkında bilgi verildi.

“ Kerbele ikazla yetinmez, kurtuluşun yolunu gösterir “

Yazar Ahmet Turgut, Aşkın Şehidi adlı kitabı hakkında bilgiler vererek “ Kitabımı yazarken büyük bir sabır ve gayret sarfettim. Uzun uzun araştırmalar yaptım. Bugüne kadar Hz. Hüseyin’in hayatı ve Kerbela hakkında hiçbirşey yazılmamış. Ben bu Kerbela’yı yazarken çok araştırma yaptım. Allah nasip etti yazdım. Her yer Kerbela, hergün aşura “ sözü beni çok etkiledi. Romanımızı, Hz. Hüseyin’in Muaviye’nin vefatıyla yerine geçen oğlu Yezid’in, Hz. Hüseyin’i kendisine biat ettirmesi için yaptığı baskı ve zulüm oluşturuyor. Hz. Hüseyin’in Medine’de kalamamasının sebebi zalim Yezid ve en az onun kadar zalim valileri ve kumandanlarının Hz. Hüseyin’i taciz etmeleridir. Yezid gibi zalimler günümüzde de var ve karşılarında Hüseyin gibi durmamız gerektiğini söyleyebiliriz.Kerbela ikazla yetinmez. Kurtuluşun yolunu gösterir. Dolayısıyla bize her yer Kerbala, hergün aşura. Sonuç olarak Aşkın Şehidi bize İslam tarihinin acıklı bir sahnesini hatırlatıyor. “ Diyerek, şehadete şahitlik yapanların anlatıldığı Aşkın Şahidi kitabı hakkında da bilgi vedi.

Kerbela ağıtları konseri

Konferansın ardından Ahmet ve Murat Atalay kardeşlerin Muharrem ilahileri ve Kerbela Mersiyesi katılımcıları duygulandırdı.

Program sonunda Ahmet Turgut ve Ahmet, Murat Atalay kardeşlere katılımlarından dolayı Hendek Belediyesi Başkan Yardımcısı Sefer Sarı ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç Dr. İsmail Güleç tarafından çiçek verildi.

Konferans sonrası Ahmet Turgut, sevenlerine kitaplarını imzaladı.