Hendek, kentsel dönüşümde hızlı

Hendek Kemaliye Mahallesi’nde uygulanacak olan kentsel dönüşüm ile ilgili kararın Bakanlar Kurulu’ndan çıkan kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Görgen’i ziyaret ederek yetki devri ile ilgili görüştü.

Resmi gazetede yayınlandı

Hendek Kemaliye Mahallesi’nde uygulanacak olan kentsel dönüşümle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilerek Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayınlanan Hendek Belediyesi işi sıkı tutuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Görgen’i ziyaret eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, projeyle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Herşey tamam

Başkan İnci, “Biz her zaman yapıcılıktan yanayız. Kentsel dönüşüm yapacağımız Kemaliye Mahallesi’nde vatandaşlarımızı ziyaret ederek onlara projemizi anlattık, halkımızın olayı anlayabilmesi çok önemli. Daha sonra kentsel dönüşüm yapılacak alan ile ilgili gerekli zemin etüdü raporlarını, alanın durumunu, kurumlardan (AGDAŞ-SEDAŞ,SASKİ, İtfaiye) raporlar alarak Bakanlığımıza başvurduk.”diye konuştu.

Yetki devri istedi

Bakanlığın gerekli incelemeyi yaptıktan sonra kentsel dönüşüm başvurusunu kabul ettiğini ve geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini belirten Başkan İnci, bununla ilgili belediyeye yetki devri istediklerini söyledi. Son derece verimli geçen görüşmede Görgen ve İnci projeyle ilgili detaylar hakkında bilgi alışverişinde bulundular.