Kentsel dönüşüm projesi görücüye çıktı İnci, “Ortak akıldan yanayız”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Gaziosmanpaşa’dan canlı yayınla bağlanarak start verdiği Kemaliye Mahallesi kentsel dönüşüm projesi hızla devam ediyor. Başkan İnci kentsel dönüşüm projesini AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve Hendek’te bulunan mimar ve mühendislerle paylaştı. 

Mimar ve mühendislerden görüş istedi

63 dönüm alanda uygulanacak olan 309 binayı kapsayan Kemaliye Mahallesi’nde 266 adet konut ve 43 adet işyeri yer aldığını söyleyen Başkan İnci, toplam 1100 kişinin yaşadığı mahallenin şehircilikte model olacağını ifade etti. Hazırlanan projeyi AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve Hendek’te bulunan mimar ve mühendislerle paylaşan Başkan İnci, proje ile ilgili bilgi vererek, görüşlerini aldı. Mimar ve mühendislerin proje ile ilgili öneri ve eleştirilerini yazılı bir rapor olarak sunmalarını isteyen Başkan İnci, ortak akıldan yana olduklarını belirtti Başkan İnci, Hendek’te bulunan mimar ve mühendislerle 21 Ağustos Çarşamba günü toplantıda bir araya gelerek proje ile ilgili eleştiri ve görüşlerini alacak. “Hak kaybı olmayacak”

İnci, 63 dönümlük bu alan içersinde aynı zamanda konut alanı, çimen alanı, içersinde alışveriş alanları ve %30 yapılaşma oranı bulunan alanın dönüşümünü gerçekleştirmek için yola çıktıklarını ifade ederek, projede hedeflerinin tüm kesimlerin memnuniyeti olduğunu söyledi. İnci, “Hepimiz 1999’daki depremi iyi hatırlıyoruz. Depremlerde can kaybı yaşamamız bir kader midir? Deprem bir doğa olayıdır. Bunu engellememiz mümkün değildir. Depremleri engelleyemiyorsak, deprem olmadan binalarımızı güçlendirip, sağlam binalar yapabiliriz.Halkın, hak kaybına uğraması söz konusu olmayacaktır.”dedi.