Hendek ilçesinde bu gün vatandaşın vermiş olduğu ihbar ile başlayan bir dizi çalışma sonrasında kayalıkların patlatılması için hazırlanan el yapımı bomba imha edildi.

Edinilen bilgilere göre Hendek ilçesinin yukarı Hüseyinşeyh köyündeki dere yatağının Asgara bölgesinde balık tutmak için bölgeye giden balıkçı vatandaş tarafından fark edilen  ve kayalara alçıyla sabitlenmiş, elektrik kablosuyla ateşleme düzeni olduğu belirtilen, ve kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce hazırlanmış el yapımı bomba tespit edildi.
Olay yeri çevresinde yapılan araştırmalar esnasında bombanın kayalıklara monte edilmesinde kullanılan çeşitli yardımcı malzeme bulunurken. Olay yerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü bomba imha ekipleri sevk edildiği öğrenildi. Emniyet ekiplerinin ilk tespitleri sonucunda define aramak maksadıyla hazırlanmış bir el yapımı men şeyli beli olmayan bomba düzeni olduğu belirlendi.
Hendek Bölge Cumhuriyet savcılığının talimatıyla bölgeye gelen bomba imha uzmanlarınca fünye ile el yapımı bomba olay yerinde imha edildi. İmha sonrasında yapılan incelemelerde pvc madde men şeyli gübre malzemesin den hazırlandığı bilgisine ulaşan bomba imha ekipleri olay ile ilgili geniş çapta araştırma başlatıldı, bombanın bu alana kim veya kimler tarafından yerleştirildiği araştırıldığı bildirildi.