Dün akşam başlayan yoğun kar yağışı sonrasında ilçe genelinde açılmış olan yolların büyük bir bölümü yeniden kapandı. Çeşitli bölgelerde yapmış olduğumuz incelemeler de , gece şehir merkezi ve ara yolların 03:00 saatleri dolaylarında kar küreme ekiplerince temizlendiği öğrenildi.

Kar yağışının yoğun hissedildiği ilçemiz Hendek'ten geçen D-100 kara yolunda akşam saatlerinde adeta incin top oynuyordu. Uzun yol sürücülerinin TEM otoyolunu kullandıkları Hendek D-100 kara yolunu kullanmadıkları öğrenildi. 
Bunun yanı sıra ilçe genelinde yoğun kar yağışı soba baca yangınlarına sebep olurken,  Hendek itfaye ekiplerin anında müdahalesi ile büyümeden söndürüldüğü öğrenildi. 
Bunun yanı sıra tuzlama çalışmaları gece boyunca sürdüğü D-100 kara yolunda kimi sürücülerin yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe giriş ve çıkışlarında yer alan trafik ışıklarında duramayarak ışık ihlalleri yaptıkları görülmeye değerdi. 
Gece boyunca yağan kar sonrasında alınan ilk bilgilere göre ilçe genelinde ilk esnada 20 köy yolunun kapandığı ardından yapılan yol açma çalışmaları neticesinde kapalı köy yolunun kalmadığı öğrenildi.
Kar yağışı yurt geneli ve ilçemiz Hendek'te birkaç gün daha süreceği , hava sıcaklarının daha da düşeceği buzlanma ve merkez caddelerde kar küreme çalışmaları nedeniyle gece araçların yol üzerlerine bırakılmaması  konusunda  Hendek Belediyesi tarafından anonslar yapıldı.
Bunun yanı sıra belediye zabıta ekipleri tarafından ana caddeler üzerinde yer alan kaldırımların buz tutarak yayaların kaldırım kazalarına sebebiyet vermemeleri için, ilçe genelinde kaldırım küreme ve temizleme çalışmaları sürdürüldüğü gözlemlendi. 
İlçemiz hendek den aktaracaklarımız bu şekildedir.