Hendek’te kapalı mahalle yolu yok
 
Hendek’te kapalı olan mahalle yolları Hendek Belediyesi ekipleri tarafından açıldı. Yüksek mahallerde 120 cm bulan kar kalınlığı zaman zaman hayatı olumsuz etkiledi. 24 saat aralıksız çalışan ekipler vatandaştan tam puan aldı.
 
120 cm kar
 
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tüm araçları karla mücadele için hazır hale getirerek geceden çalışmalara başladı. Hendek’te Salı günü akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeni ile belediye ekipleri 24 saat boyunca çalıştı. Ekipler merkez mahalleler de ve yüksek olan mahallelerde kapalı olan yollarda çalışmalara devam ediyor.  
 
Uzak mahaller de çalışma
 
Şehir merkezinde 50 cm olan kar kalınlığı yüksek mahallelerde 120 cm’i buldu. Ekiplerin gece gündüz özverili çalışmaları ile tüm mahalle yolları açılırken ekipler merkezde ve mahalle aralarında çalışmalarını sürdürüyorlar. Hendek Belediyesi ekipleri taşımalı eğitimin aksamaması için servis güzergahındaki  yol açma çalışmalarını sürdürüyorlar.
 
Tecrübeli ekipler sahada
 
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü,  karla mücadelenin başlı başına özel bir hizmet olduğunu ve bu hizmetin zamanında karşılanmasının  tecrübeli ve tüm sorumlu sokaklarını iyi bilen usta operatörlerle yapılabileceğini ifade ederek, “Hendeklilerin kardan etkilenmemeleri, yaşam kalitesini düşürmeden ve hayatlarını aynı şekilde devam ettirebilmeleri ve mahsur kalmamaları için ana arter yollar başta olmak üzere, bağlantı yolları, kamu kuruluşları, okullar, camii, sağlık ocaklarının önünü kontrol altına aldık”dedi.
 
Muhtarla koordineli çalışma

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin greyder ve kepçelerle karla mücadele ettiklerini ifade eden  Başkan Püsküllü, “ Kapanan yolları açık tutmak için bütün şoför arkadaşlarımız, operatörlerimiz, mühendislerimiz sahadalar. Özellikle karla mücadelede mahalle muhtarlarımız bizzat araçlarımıza eşlik ediyorlar, arkadaşlarımızla koordineli çalışıyorlar. Tüm mahalle muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Kimsesizler için 614 61 59

Hendek Belediyesi, Hendek’te kar nedeni ile kapanan yollar ve dışarda kalan kimsesizler için 614 61 59 no’lu telefona bilgi verilmesini istedi. Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri de yollarda kaygan zeminlere uyarı tabelaları asarak vatandaşları uyarıyorlar. Gece gündüz çalışan Hendek Belediyesi ekiplerinin yaptıkları yol açma çalışmaları vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.