18.03 2013 tarihinden beri Hendek Belediyesi tarafından kurulmuş olan Hendek Arama Kurtarma Timine ( HAKUT) İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Temel İlk Yardım,Hasta Taşıma Teknikleri,Telsizle Haberleşme konularında,belediyeye form doldurarak,gönüllü olarak şahsen müracaatta bulunan vatandaşlarımıza verilmekte olan eğitimlerin 25.03.2013 tarihinde başlayan ikinci basamağında 01.04.2013 tarihinde akşam 19.00-22.30 saatleri arasında da devam edilerek,toplamda 50 vatandaşımızın eğitimi tamamlandı.

Belediye Eğitim Konferans Salonunda süren eğitimlerde,Hendek Belediye Başkanı Ali İNCİ. Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp ÇİZER,Belediye Zabıta Müdürü ve HAKUT Başkanı Harun KAYNAK,Sakarya Büyük Şehir Belediyesi Hendek İtfaiyesi Grup Amiri Yakup BORAZANCI' nın yanısıra verilen eğitimleri yerinde izlemek üzere İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa EZEN ,İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan UMKE(Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) sorumlusu Çetin AKBOYUN ,eğitimci Beyhan KÖROĞLU, UMKE gönüllülerinden Rıdvan COŞKUN,Murat SEÇKİN,Orhan AYDIN,İl Sağlık Müdürlüğü haberleşmeden sorumlu Ercan BULUT'da hazır bulundular.

Başkan İNCİ ;Hedeflerinin Hendek İlçesinde 5000 kişiye ulaşmak olduğunu,daha sonra bu sayıyı önce 1000 kişiye sonra 500 kişiye daha sonrada 250 kişiye indirerek 250 kişilik tam anlamıyla profösyonel bir TİM kurmayı hedeflediklerini bu yüzden İlk Öğretim Okullarını dahi bu projeye dahil ettiklerini belirtti.

Sözlerine bu projenin hayata geçebilmesi için,olmazsa olmazlardan olan eğitim görevini,ekip ve ekipmanlarıyla üstlenen bu konuda kendilerine her türlü yardım ve desteği sağlamış olan İl Sağlık Müdürlüğü ve emeği geçen tüm personele Dr. EZEN şahsında teşekkür etti.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr EZEN yaptığı açıklamada " Vatandaşın eğitimlere gösterdiği ilginin kendisini son derece memnun ettiğini,İl Sağlık Müdürlüğü olarak bilinçli fert,sağlıklı toplum anlayışıyla hareket ettiklerini ve edeceklerini bu anlamda Müdürlüğümüze başvuracak olan tüm Kurum ve Kuruluşlara kapılarının her zaman açık olacağını bu konuda hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacaklarının bilinmesi gerektiğini " İfade etti.