Bu gün öğlen saatlerinde, Elektrik Yüksek Gerilim hatlarını kontrol ettiği öğrenilen sarı renkli bir helikopterin, Nuriye Köyü Çöplük Mevkii ile Kalayık Köyü Rampaları arasında düştüğü konusunda ihbarda bulunuldu.

Sonrasında yaşananlar filim sahnelerini aratmadı. İlçede Yer alan tüm arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra çevre ilçelerden 112 Ambulans birimleri ile belirtilen bölgeye ulaşıldı. Bölgede helikopterin düştüğünü yansıtan bir ibareye rastlanmadı.

Görgü tanıklarının belirttiği, “Yüksek gerilim hattının bir üstünden bir altından geçerek, sendeliyen sarı bir helikopter gördük, tam şurada kayboldu.” Şeklinde birçok çiftçiye rastlandı. Kimi ise helikopterin Ankara istikametine doğru ilerleyerek gittiği belirtildi.

Sonrasında yapılan araştırmalar sonucunda, Helikopterin Elektrik Kurumu tarafından kiralanan bir helikopter olduğu ve bölgede yer alan yüksek gerilim hatlarında incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

Helikopter firmasın dan alınan bilgiye göre bu gün belirtilen saatlerde bölgede 3 helikopterle inceleme yapıldığını, sonrasında helikopterlerin Kocaeli Cengiz Topel Havaalanına iniş yaptıkları bilgisine ulaşıldı.