Hendek’te bugün akşam 17.30’da Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Kampüsü önünden başlayan yürüyüşe Hendek Atatürküçü Düşünce Derneği Başkanı Saliha Nal, Cumhuriyet Halk Partisi Hendek İlçe Teşkilatı Başkanı Ayhan Baş ve CHP geçen dönem belediye başkan adayı Selami Karakadı, Milliyetçi Hareket Partisi Hendek İlçe Başkanı Atilla Tezgel, Milliyetçi Hareket Partisi geçen dönem belediye başkan adayı Turgut Babaoğlu, Hendek Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Baykal ve çok sayıda Hendekli katıldı.

 

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Kampüsü önünde başlayan yürüyüş Muammer Sencer Caddesi üzerinden Hendek meydan ana cadde boyunca devam etti ve meydanda yer alan Atatürk anıtı önünde son buldu.


Yürüyüşe meşalelerle katılan Hendekliler sık sık Onuncu Yıl Marşı’nı okudu. Yürüyüşte ayrıca ayrıca “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” “Ne mutlu Türküm diyene” “her şey vatan için” ve “şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı. Yürüyüş boyunca birçok vatandaş da alkışlarla destek oldu. Bazı vatandaşlarsa evlerinin balkon ve pencerelerinden bayrak dalgalandırarak alkışlarla destek oldular.


Atatürk anıtı önünde toplanan vatandaşlar burada öncelikle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşuna durup hemen ardından İstiklal Marşı’nı okudular. İstiklal Marşı’nın akabinde de Onuncu Yıl Marşı ve Cumhuriyet Marşı okundu.


Törende konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Hendek Şube Başkanı Saliha Nal yürüyüşe katılanlara ve destek olan siyasi partilere teşekkür etti.


Okunan marşlarının ardından kalabalık sessizce dağıldı.