Engelleri hep birlikte aştık

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, engellilerle HGM’de bir araya geldi.

Hendek Belediyesi tarafından engelliler programı düzenlendi. Hendek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, engelliler ve aileleri katıldı. Başkan İnci, misafirlerle tek tek ilgilendi.

Engelsiz kent Hendek

Hendek Belediye Başkanı Ali, programda bir konuşma yaparak “ Göreve geldiğimiz zaman engelli vatandaşlarımız için hemen harekete geçtik. Öncelikle caddelerimizde kaldırımlardan rahat çıkılabilmesi için düzenlemeler yaptık. Hendek engelsiz bir kenttir. 15 yıl önce göreve geldiğimizde sokaklarda engelli vatandaşımız yoktu. Çünkü ne araçları vardı ne de o araçlara uygun yollar. Engelli vatandaşlarımızın tespitini yaptık, engelli araçları vererek onların sokaklara çıkabilmelerini sağladık. Görme engelli vatandaşlarımız için de Sakarya’da ilk defa bilişim sınıfını Hendek Belediyesi olarak biz açtık. O günden bugüne kadar, sadece Hendek’te değil Sakarya başta olmak üzere Bolu, Düzce, Diyarbakır, Kocaeli, Özbekistan, Kırgızistan’da 982 akülü, 2000 civarında manüel araç dağıttık. İlçemizin yollarını görme ve bedensel engellilere göre düzenledik. İki katın üzerindeki binalara asansör zorunluluğu getirdik. Siz bizim için asla “öteki” olmadınız. Engelli vatandaşlarımızın yuva kurmalarına öncülük ettik. Dertlerinize derman olmaya çalıştık. Hayatın için de olmanız için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da sizler için ileriye dönük çalışmalarımız devam edecek. Hendek’te engelleri hep birlikte aştık ”Dedi.

Program sonrası misafirlere ikramlar yapıldı. Hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Programda Hendek Belediyesi Koordinasyon Merkezi adına, Hendek Sosyal Hizmetler Müdürü Osman Çıral ve Yardımcısı Abdullah Pehlivan, Başkan İnci’ye teşekkür plaketi verirken, Hendek Çokşen Rehabilitasyon Merkezi de çiçek verdi.