Hendek’te engelleri hep birlikte aştık 40 Akülü, 30 manuel araç dağıtıldı

Hendek Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği programda Sakarya’daki, engellileri Hendek’te buluşturdu. Hendek Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programda 40 akülü, 30 manuel araç dağıtımı yapıldı.

Hendek Belediyesi Sosyal Tesislerde gerçekleşen programa, Belediye Başkanı Ali İnci, Cami Dernekleri Federsayonu Başkanı Recep Kıyak, Sakarya İl Dernekleri Müdürü İsmail Gök, Cami Dernek Başkanları, Engelliler Birlik Federasyonu Başkanı Rıdvan Çam, Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şube Başkanı Aşkın Şentürk, Türkiye Engelliler Birlik Federasyonu Başkan Vekili İbrahim İşçi, Geyve, Sapanca, Taraklı, Kaynarca, Kocaali, Kocaeli, Kandıra, Adapazarı, Karapürçek, Akyazı, Güneşler ve Erenler Dernek Başkanları ve üyeleri, Hendek Melek Nişancı Huzurevi Sakinleri, çok sayıda engelli ve aileleri katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Hendek Belediyesi Çocuk Bandosu tarafından konser verildi. Minik bandocuların konseri büyük beğeni topladı.

Hendek’te bizlere engel yok

Programda, üç gün önce bacağını kaybeden Hendek’in esnaflarından Rıdvan Kırval söz alarak “ Küçük yaşta geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı üç gün önce bacağımı kaybettim. Engelli kardeşlerimi şimdi daha iyi anlıyorum. Fakat Hendek’imizde bizlere engel yok. Yollar, caddeler açık, akülü aracımla rahatlıkla yürüyorum. Engelsiz Hendek’imizden dolayı Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci’ye teşekkür ediyorum “ Dedi.

Olimpiyat Şampiyonu çıkaracağız

Altı Nokta Sakarya Şube Başkanı Aşkın Şentürk de bir konuşma yaparak “ Bugüne kadar çeşitli projelere imza attık. Bugün bir projemizi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Engelliler Ticaret Merkezi, yakında faaliyete geçireceğiz. Ayrıca Sakarya Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübünü kurduk. Hendek Belediye Başkanımız bize sponsor oldu. Hendek Belediyesi adına yarışmaya girdik ve sporcumuz yüzme şampiyonasında Türkiye ikinciliğini aldı. İnşallah 2016 Olimpiyatlarında üç tane yüzücümüzü gönderip derece alacağız. Başarılarımızı Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci’ye borçluyuz. Kendilerine teşekkür ediyorum “ Dedi.

Çeşitli etkinlikler

Engelliler Birlik Federasyonu Genel Başkanı Rıdvan Çam da “ Federasyon olarak çeşitli etkinlikler yapıp, engelli kardeşlerimiz ile bir araya geliyoruz. Birçok engelli derneğimiz var, gelirimiz olmadığı halde hizmetlerimizi kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz. Valilikten, Kaymakamlıktan ve Yerel yönetimlerden de destek alıyoruz. Hükümetimiz engelli vatandaşlarımız için güzel imkanlar sağladı. Bizleri bugün, bu güzel programda bir araya getiren Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci’ye teşekkür ediyorum “ Dedi.

Bu dünyada bir görev ifa ediyorlar

Başkan İnci’nin misafiri olarak Hendek’te bulunan Cami Dernekleri Federasyonu Başkan Danışmanı Cevat Topkara da bir sohbet yaparak “ Bugün bu programa katılmak benim için sürpriz oldu. Hayatımın en güzel günlerinden birini yaşadığıma inanıyorum. Sizlerle bir arada olmak, sizleri birbirine kenetlenmiş olarak görmek beni çok duygulandırdı. Allah engelli kardeşlerimize bu dünyada vermediklerini, kat kat verecektir. Bu dünyada bir görev ifa ediyorlar. Allah onlara sorunlarını gösterip kıymetini bilin ve bunlara bakıp Rabbinize şükredin diye toplumun içerisine yerleştirmiş. Ama onlar çok kıymetliler biliyor musunuz, Allah onlara bu görevi verdiği için onlar çok şanslılar. Bu organizasyonu yaparak benim de sürpriz bir şekilde katıldığım program için Hendek Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum “ Dedi. Engelliler Federasyonu Başkan Vekili İbbrahim İşçi, de engellilere desteklerinden dolayı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye teşekkür etti. Programda Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin evlendirdiği Zerrin- Esen çifti de Başkan İnci’ye teşekkür ederek, engellilerin korkmadan hayata atılmalarını ve engelli dostu bir başkanları olduğu için şanslı olduklarını söyledi.

Engelsiz kent Hendek

Hendek Belediye Başkanı Ali “Öncelikle Başbakanımızdan bahsetmek istiyorum. 2005 yılında yaşlılara, annelere yaptığı güzelliklerle ve engellilere getirdiği engelsiz şehirlerle, kendisine teşekkür ediyoruz. 1999 seçim beyannamemizde ilk olarak yaşlısına hürmet etmeyen, hürmet göremez demiştik. Göreve geldiğimizde yaşlılarımız için beş yıldızlı otel konforunda huzurevi yaptık. Daha sonra engellilerimiz için çalışma yaptık. 14 yıl önce göreve geldiğimizde sokaklarda engelli vatandaşımız yoktu. Çünkü ne araçları vardı ne de o araçlara uygun yollar. Engelli vatandaşlarımızın tespitini yaptık, engelli araçları vererek onların sokaklara çıkabilmelerini sağladık. O günden bugüne kadar, sadece Hendek’te değil Sakarya başta olmak üzere Bolu, Düzce, Diyarbakır, Kocaeli, Özbekistan, Kırgızistan’da 900 akülü, 1800 civarında manüel araç dağıttık. İlçemizin yollarını görme ve bedensel engellilere göre düzenledik. Siz bizim için asla “öteki” olmadınız. Evlenmek, yuva kurmak herkesin hakkı. Engelli vatandaşlarımızın yuva kurmalarına öncülük ettik. Görme engelli bilişim sınıfları açtık. Dertlerinize derman olmaya çalıştık. Hayatın için de olmanız için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Engelsiz kent Hendek’te engelleri hep birlikte aştık ”Dedi.

Konuşmaların ardından Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 40 akülü, 30 manuel engelli aracını, ihtiyacı olan engelli vatandaşlara dağıttı. Geyve Engelliler Derneği Başkanı, Başkan İnci’ye tablo hediye ederken, engelli bir vatandaş da kendi el yapımı bir araba hediye etti. Hediyeyi çok beğenen Başkan İnci, engelli vatandaştan müzeye konulmak üzere bir araba yapmasını rica etti.

Müzik eşliğinde eğlendiler Yemek sonrası, ortopedik engelli Zerrin Gider, kendi yazdığı şiiri okudu. Ardından Adapazarı Sakatlar Derneği’nden ortopedik engelli İbocan söylediği şarkılarla engelli arkadaşlarına keyifli dakikalar yaşattı. Grup, Adı Trio’nun konseriyle devam eden programda, engelliler bol bol eğlendi.