İlçeyi ortadan ikiye bölen uluslararası D-100 karayolu üzerinde  ilçenin her iki yakasını birleştirmek amacıyla ışıklı kavşakların yanı sıra beton ve çelik kontrüksiyon köprüler  vatandaşların can ve mal emniyetlerinin sigortası olmaya devam ediyor.
Hendek her şeyin en iyisine en güzeline layıktır
Yeşiller üst geçidinde yapılan asansör çalışmalarını yakından inceleyen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci; “ Hendek’te üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Üç dönemdir bize emanet edilen ilçede vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmamızın büyük rolü vardır. Son seçim beyannamemizde vatandaşlarımıza bu geçide asansör koyacağımızı beyan etmiştik.  İlçemizin bu yakasında ikamet eden engelli vatandaşlarımız ilçeye gelirken büyük eziyet çektiklerini , imkanlardan yeterince yararlanamadıklarını  ifade ederek isteklerde bulunmuşlardı. O zaman bu isteğin ne kadar yerinde bir istek olduğuna inandık ve seçim beyannamemize koyduk. Bugün bu sözümüzü yerine getirmek adına çalışmalarımıza başladık. . Hendek her şeyin en iyisine en güzeline layıktır.
İnşalah çok kısa zamanda asansörümüz faaliyete geçecektir” Dedi.
Yeşiller üst geçidi beton ayaklar üzerinde inşa edilmiş bir köprü. Buraya yapılan asansörün taşıma kapasitesi 8 kişilik olup toplam kaldırma ağırlığı 630 kilo olacak. D-100 karayolu üzerinde ilçe hudutları dahilinde  Yeşiller geçidinin yanı sıra  üç adet ışıklı kavşak ve üç adet de çelik kontriksüyon köprü mevcut.