Görülmeyen Bir Dünyaya Yolculuk

Hendek Belediyesi, engeli vatandaşlar için çalışmalarına devam ederken, görme engelli vatandaşlar için 7-14 Ocak tarihleri arasında Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olması nedeniyle, Empati İstasyonu kuruyor. Görme engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlayabilmek için Hendek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü öncülüğünde kurulan bu proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak ilçemizdeki öğrencilerin de katılımı sağlanacaktır. Bu vesile ile öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın duyarlılıklarının arttırılması hedeflenmektedir. Tamamen karanlık bir ortamdan oluşan ‘Empati İstasyonu’ ile tamamıyla görme engelli rehberler eşliğinde, görülmeyen bir dünyaya yolculuk yapılacak ve görme duyusu dışında diğer duyuların da ön plana çıkmasını sağlanacaktır. Bir görme engelli eğitmen eşliğinde beşerli gruplar halinde istasyon gezdirilerek vatandaşa bilgi verilecektir.

50 Metrekarelik karanlık alan içerisinde farklı istasyonları bulunan Empati İstasyonunun iskeleti oluşturularak geri kalan iç hazırlıkları da devam edilmektedir.

10 gün içerisinde açılışı yapılacak olan istasyon, 7- 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler haftası boyunca vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek olup talep görmesi halinde ziyaret tarihleri uzatılacaktır.