Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Hendek Belediyesi organizasyonluğunda yapılan Karate turnuvasına 417 sporcu katıldı.

Hendek Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından “ Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan “ anısına düzenlenen Karate Turnuvası kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Ankara Polis Okulu’ndan bir grup öğrenci de Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı anmak üzere programa katıldı. Programda Hendek Belediyesi Yüzme Kulübü sporcuları tarafından Gaffar Okkan adına “ Vatan için yaşayıp öldünüz. Siz toprağa değil kalplere gömüldünüz “ yazılı açtıkları pankart salonda alkışlarla karşılandı.

Müsabakalar, Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Karate Federasyonu Başkanı Esad Delihasan, Sakarya Spor İl Müdürü Salih Koşu, İl Spor Şube Müdürü Bülent Kasım, İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Meydan Kobaş, Karate Dünya Hakemi Uğur Kobaş, hakem komitesi ve veliler tarafından ilgiyle izlendi.

Turnuva saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış Seremonisinin ardından müsabakalar devam etti. Hendek Kapalı Spor Salonu’nda yapılan turnuvada, 417 sporcu mücadele etti. Çeşitli yaş grubu arasındaki sporcuların müsabakaları nefesleri kesti. Hendek Dans Grubu’nun gösterileri de büyük beğeni topladı.

Ankara Polis okulundan bir grup öğrenci de Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı anmak üzere programa katıldı. Programda Hendek Belediyesi Yüzme Kulübü sporcuları tarafından Gaffar Okkan adına “ Vatan için yaşayıp öldünüz. Siz toprağa değil kalplere gömüldünüz “ yazılı açtıkları pankart salonda alkışlarla karşılandı.

417 Sporcu

Müsabakalara, Sakarya, Bursa, Yalova, İzmit, Bolu, Düzce, Tekirdağ, Eskişehir, İstanbul ve Hendek Belediyesi Karate Kulübü sporcuları olmak üzere 417 sporcu katıldı. Cumartesi günü sabah saat 10.00´da başlayan karate müsabakaları sonunda dereceye giren sporculara ödül töreni yapıldı.

Hendek’imiz için büyük değer

Törende bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci “Bugün anlamlı bir gün nedeniyle hep birlikteyiz. Bugün Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan için bir aradayız. Bu turnuvada emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gaffar Okkan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Hendek’imiz için ne kadar büyük bir değer olduğunu hepimiz biliyoruz. Müsabakamızı yaptığımız salonumuz güzel oldu ve burada büyük şampiyonlar yetişeceğine inanıyorum. Karate Turnuvasında müsabakaya katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyorum” Dedi.

Şehitlerimizi unutmuyoruz

Kaymakam Mustafa Ayhan da konuşmasında “ Hendek ilçemizde spor dalında büyük başarılara imza atılmıştır. Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı anmak adına düzenlenen turnuvada emeği geçenleri tebrik ediyorum. Vatan için şehit olanları hiçbir zaman unutmuyoruz. Bugün de bunun bir göstergesi olarak böyle bir turnuva düzenlendi. Bu turnuvanın gençlerimize örnek olmasını diliyorum “ Diyerek, dereceye giren sporcuları tebrik etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.